De Rode Duivels hebben deze voormiddag getraind voor de oefeninterland van morgenavond tegen de Verenigde Staten. Jan Vertonghen en Denis Odoi waren er niet bij, zij sukkelen met lichte blessures en zijn naar hun club teruggekeerd. Bondscoach Georges Leekens heeft PSV-verdediger Timothy Derijck (24) opgeroepen. Odoi sukkelt met de achillespees, Vertonghen heeft een kleine verrekking. Omdat eerder ook al Van Buyten en Vermaelen geblesseerd uitvielen, had Leekens nog maar erg weinig verdedigers in de selectie.

Derijck verkaste enkele weken geleden nog van ADO Den Haag naar PSV, waar hij ploegmaat werd van Dries Mertens. Het is de allereerste keer dat de 24-jarige verdediger opgeroepen wordt voor de Rode Duivels.

'Publiek iets teruggeven' Na het teleurstellende gelijkspel in het EK-kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan (1-1) hopen de Belgen tegen de VS van trainer Jurgen Klinsmann de knop snel te kunnen omdraaien.

"We moeten vooruit, aan die 1-1 valt niets meer te veranderen", zei ouderdomsdeken Timmy Simons na de maandagtraining. "Als Turkije zijn job doet, wordt het voor ons niet meer mogelijk de barrages voor het EK 2012 te spelen. Maar zolang het mathematisch kan, moeten we er in blijven geloven".

"Ook al wordt de kwalificatie voor het EK nu bijzonder moeilijk, toch zullen we er voor de volle 100 procent voor blijven gaan", zei ook Dries Mertens. "Tegen de VS hopen we het publiek iets terug te geven. Ons opladen na het debacle in Bakoe is niet moeilijk, iedereen is gemotiveerd genoeg".

Leekens: 'Rendement en realisme nodig' Ook de bondscoach kwam na de maandagtraining terug op het gelijkspel tegen Azerbeidzjan. Leekens: "We komen van heel ver. We staan dan ook nog niet helemaal op de rails. Toch doen we er alles aan om dit team beter te krijgen."

"Met talent alleen kom je er echter niet. Deze groep moet realistischer worden. Het moet rendabeler en slimmer. Bij een 0-1 voorsprong moet er in de laatste minuten niet meer aan aanvallen gedacht worden, maar moeten we het resultaat kunnen behouden".

"Deze groep zit nog steeds in een inhaalproces en er blijven werkpunten die niet onmiddellijk weggewerkt kunnen worden. We zullen in de toekomst nog wel wedstrijden verliezen, maar toch zijn mijn spelers nog bijzonder hongerig om resultaten neer te zetten. Deze groep wordt in ieder geval sterker en sterker".

Looptraining

Zondag werd er niet getraind om de selectie wat extra rust te gunnen. Morgenochtend wordt er wel nog een extra looptraining ingelast.

Voor zijn opstelling wacht Leekens tot morgen. "Eerst moeten we bekijken hoe de spelers recupereren". De licht geblesseerden Eden Hazard en Marouane Fellaini maakten in ieder geval de training vol, net als Nicolas Lombaerts, die gisteren nog grieperig was. (Belga/KVDA)

De Rode Duivels hebben deze voormiddag getraind voor de oefeninterland van morgenavond tegen de Verenigde Staten. Jan Vertonghen en Denis Odoi waren er niet bij, zij sukkelen met lichte blessures en zijn naar hun club teruggekeerd. Bondscoach Georges Leekens heeft PSV-verdediger Timothy Derijck (24) opgeroepen. Odoi sukkelt met de achillespees, Vertonghen heeft een kleine verrekking. Omdat eerder ook al Van Buyten en Vermaelen geblesseerd uitvielen, had Leekens nog maar erg weinig verdedigers in de selectie. Derijck verkaste enkele weken geleden nog van ADO Den Haag naar PSV, waar hij ploegmaat werd van Dries Mertens. Het is de allereerste keer dat de 24-jarige verdediger opgeroepen wordt voor de Rode Duivels. 'Publiek iets teruggeven' Na het teleurstellende gelijkspel in het EK-kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan (1-1) hopen de Belgen tegen de VS van trainer Jurgen Klinsmann de knop snel te kunnen omdraaien. "We moeten vooruit, aan die 1-1 valt niets meer te veranderen", zei ouderdomsdeken Timmy Simons na de maandagtraining. "Als Turkije zijn job doet, wordt het voor ons niet meer mogelijk de barrages voor het EK 2012 te spelen. Maar zolang het mathematisch kan, moeten we er in blijven geloven". "Ook al wordt de kwalificatie voor het EK nu bijzonder moeilijk, toch zullen we er voor de volle 100 procent voor blijven gaan", zei ook Dries Mertens. "Tegen de VS hopen we het publiek iets terug te geven. Ons opladen na het debacle in Bakoe is niet moeilijk, iedereen is gemotiveerd genoeg". Leekens: 'Rendement en realisme nodig' Ook de bondscoach kwam na de maandagtraining terug op het gelijkspel tegen Azerbeidzjan. Leekens: "We komen van heel ver. We staan dan ook nog niet helemaal op de rails. Toch doen we er alles aan om dit team beter te krijgen." "Met talent alleen kom je er echter niet. Deze groep moet realistischer worden. Het moet rendabeler en slimmer. Bij een 0-1 voorsprong moet er in de laatste minuten niet meer aan aanvallen gedacht worden, maar moeten we het resultaat kunnen behouden". "Deze groep zit nog steeds in een inhaalproces en er blijven werkpunten die niet onmiddellijk weggewerkt kunnen worden. We zullen in de toekomst nog wel wedstrijden verliezen, maar toch zijn mijn spelers nog bijzonder hongerig om resultaten neer te zetten. Deze groep wordt in ieder geval sterker en sterker". Looptraining Zondag werd er niet getraind om de selectie wat extra rust te gunnen. Morgenochtend wordt er wel nog een extra looptraining ingelast. Voor zijn opstelling wacht Leekens tot morgen. "Eerst moeten we bekijken hoe de spelers recupereren". De licht geblesseerden Eden Hazard en Marouane Fellaini maakten in ieder geval de training vol, net als Nicolas Lombaerts, die gisteren nog grieperig was. (Belga/KVDA)