Bondscoach Georges Leekens heeft vandaag zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Azerbeidzjan (2 september) en de oefenwedstrijd thuis tegen de VS (6 september) voor. De meest opvallende naam is die van Eden Hazard. Leekens had de middenvelder van Lille voor drie wedstrijden geschorst wegens zijn gedrag na het EK-kwalificatieduel van de Rode Duivels tegen Turkije. Boos om zijn vervanging ging Hazard toen, terwijl de wedstrijd nog bezig was, buiten het stadion met zijn vrienden een hamburger eten, wat bij Leekens in slechte aarde viel. Ook zou Hazard de bondscoach en zijn assistent Marc Wilmots beledigd hebben.

Hazard is er dus nu al opnieuw terug bij en miste zo enkel de oefenpot tegen Slovenië (10 augustus, 0-0). De geblesseerden Chadli en De Bruyne maken geen deel uit van de selectie, net als Defour. Dembele, terug uit blessure, is er opnieuw bij. Anderlechtverdediger Odoi wordt voor het eerst opgeroepen.

Gesprek
Het was de zaakwaarnemer van Hazard die de eerste stap zette, dixit Leekens, en maandag naar Brussel afzakte voor een gesprek. Dat resulteerde in een onderhoud tussen de bondscoach en de speler zelf op dinsdag, waar het 'hamburger-incident' werd doorgespoeld. Beiden spraken af om over de inhoud van hun onderhoud niets te lossen.

"We beginnen elk met een schone lei, met de liefde voor de nationale ploeg als gemene deler", zei Leekens tijdens de persconferentie vanmiddag. "Eden heeft van mij wel geen enkele garantie gekregen dat hij zou spelen. Hij weet dat zijn sportieve lot bij de Duivels is verbonden aan wat hij op het veld toont." (KVDA)

De selectie:

Doelmannen: Courtois, Gillet, Mignolet

Verdedigers: Alderweireld, Kompany, Lombaerts, Odoi, Van Buyten, Van Damme, Vermaelen, Vertonghen

Middenvelders: Dembele, Fellaini, Hubert, Odjidja, Simons, Vossen, Witsel

Aanvallers: Mertens, De Camargo, Lukaku, Ogunjimi, Vleminckx, Hazard

Bondscoach Georges Leekens heeft vandaag zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Azerbeidzjan (2 september) en de oefenwedstrijd thuis tegen de VS (6 september) voor. De meest opvallende naam is die van Eden Hazard. Leekens had de middenvelder van Lille voor drie wedstrijden geschorst wegens zijn gedrag na het EK-kwalificatieduel van de Rode Duivels tegen Turkije. Boos om zijn vervanging ging Hazard toen, terwijl de wedstrijd nog bezig was, buiten het stadion met zijn vrienden een hamburger eten, wat bij Leekens in slechte aarde viel. Ook zou Hazard de bondscoach en zijn assistent Marc Wilmots beledigd hebben. Hazard is er dus nu al opnieuw terug bij en miste zo enkel de oefenpot tegen Slovenië (10 augustus, 0-0). De geblesseerden Chadli en De Bruyne maken geen deel uit van de selectie, net als Defour. Dembele, terug uit blessure, is er opnieuw bij. Anderlechtverdediger Odoi wordt voor het eerst opgeroepen. Gesprek Het was de zaakwaarnemer van Hazard die de eerste stap zette, dixit Leekens, en maandag naar Brussel afzakte voor een gesprek. Dat resulteerde in een onderhoud tussen de bondscoach en de speler zelf op dinsdag, waar het 'hamburger-incident' werd doorgespoeld. Beiden spraken af om over de inhoud van hun onderhoud niets te lossen. "We beginnen elk met een schone lei, met de liefde voor de nationale ploeg als gemene deler", zei Leekens tijdens de persconferentie vanmiddag. "Eden heeft van mij wel geen enkele garantie gekregen dat hij zou spelen. Hij weet dat zijn sportieve lot bij de Duivels is verbonden aan wat hij op het veld toont." (KVDA) De selectie: