Sport/Voetbalmagazine geeft duotickets weg voor België-Kazachstan. Waag je kans!

Bondscoach Georges Leekens heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de beslissende EK-kwalificatiewedstrijden thuis tegen Kazachstan (7 oktober) en in Duitsland (11 oktober). Steven Defour wordt opnieuw opgeroepen, Jelle Van Damme en Silvio Proto vallen af.

Defour werd onlangs gepasseerd voor de vriendschappelijke oefeninterlands tegen Slovenië en de Verenigde Staten. Ook voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in Azerbeidzjan zat hij niet in de selectie omdat hij amper matchritme in de benen had.

Geen basisplaats

Proto en Van Damme doen het goed bij hun clubs, maar bij de Rode Duivels is er voor hen slechts een achtergrondrol weggelegd. Leekens gaf aan dat ze zich niet 100 procent voelden in hun rol bij de nationale ploeg en dat ze daardoor deze keer niet in de selectie zitten.

"Ik kan aan niemand een basisplaats beloven", dixit Leekens. "Spelers moeten zich goed in hun vel voelen bij de nationale ploeg en dat was niet het geval bij hen. Pas op, ze hebben geen selectie geweigerd en blijven in de toekomst beschikbaar voor de nationale ploeg."

Laatste kans

De Rode Duivels staan voor een bijzonder lastig tweeluik aan het einde van deze EK-kwalificatiecampagne. België moet een achterstand van twee punten op Turkije ongedaan maken om zich alsnog te plaatsen voor de barrages.

Leekens wil de druk afhouden en de focus op de eerste wedstrijd leggen. "Het zou fout zijn om nu al aan de verplaatsing naar Duitsland te denken. We hebben het niet meer in eigen handen en moeten het dus stap voor stap aanpakken, te beginnen met een overwinning tegen Kazachstan."

De Turken werken de komende weken nog twee thuiswedstrijden af. Op 7 oktober ontvangen ze Duitsland, vier dagen later komt Azerbeidzjan op bezoek. (Belga/KVDA)

De 24-koppige selectie:

Simon Mignolet, Thibaut Courtois, Olivier Renard

Toby Alderweireld, Laurent Ciman, Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts, Sébastien Pocognoli, Daniel Van Buyten, Jan Vertonghen

Moussa Dembele, Steven Defour, Marouane Fellaini, Eden Hazard, David Hubert, Dries Mertens, Vadis Odjidja, Timmy Simons, Axel Witsel

Igor De Camargo, Romelu Lukaku, Marvin Ogunjimi, Björn Vleminckx, Jelle Vossen.

Opmerking: Lombaerts en Fellaini zijn geschorst voor de wedstrijd tegen Kazachstan.

Bondscoach Georges Leekens heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de beslissende EK-kwalificatiewedstrijden thuis tegen Kazachstan (7 oktober) en in Duitsland (11 oktober). Steven Defour wordt opnieuw opgeroepen, Jelle Van Damme en Silvio Proto vallen af. Defour werd onlangs gepasseerd voor de vriendschappelijke oefeninterlands tegen Slovenië en de Verenigde Staten. Ook voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in Azerbeidzjan zat hij niet in de selectie omdat hij amper matchritme in de benen had. Geen basisplaats Proto en Van Damme doen het goed bij hun clubs, maar bij de Rode Duivels is er voor hen slechts een achtergrondrol weggelegd. Leekens gaf aan dat ze zich niet 100 procent voelden in hun rol bij de nationale ploeg en dat ze daardoor deze keer niet in de selectie zitten. "Ik kan aan niemand een basisplaats beloven", dixit Leekens. "Spelers moeten zich goed in hun vel voelen bij de nationale ploeg en dat was niet het geval bij hen. Pas op, ze hebben geen selectie geweigerd en blijven in de toekomst beschikbaar voor de nationale ploeg." Laatste kans De Rode Duivels staan voor een bijzonder lastig tweeluik aan het einde van deze EK-kwalificatiecampagne. België moet een achterstand van twee punten op Turkije ongedaan maken om zich alsnog te plaatsen voor de barrages. Leekens wil de druk afhouden en de focus op de eerste wedstrijd leggen. "Het zou fout zijn om nu al aan de verplaatsing naar Duitsland te denken. We hebben het niet meer in eigen handen en moeten het dus stap voor stap aanpakken, te beginnen met een overwinning tegen Kazachstan." De Turken werken de komende weken nog twee thuiswedstrijden af. Op 7 oktober ontvangen ze Duitsland, vier dagen later komt Azerbeidzjan op bezoek. (Belga/KVDA)