De Rode Duivels hebben deze voormiddag hun derde training in aanloop naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Kazachstan afgewerkt. Tijdens het onderlinge oefenduel verraste bondscoach Georges Leekens door na de kampwissel de basisopstelling te wijzigen.

In de eerste helft zette Leekens een 4-3-3 op het veld met de driehoek Simons-Defour-Witsel op het middenveld. Mertens en Hazard speelden in steun van diepe spits Lukaku. Achteraan mogen Ciman, Van Buyten, Kompany en Vertonghen zeker zijn van hun plaats. Mignolet staat in doel.

Na de kampwissel voerde de bondscoach in aanvallend opzicht enkele wissels door en verschoof de opstelling naar een 4-4-2. Defour moest plaats ruimen voor Dembélé, die in steun van De Camargo opdraafde. Dembélé kan echter ook op de flanken uit de voeten, waardoor Mertens mogelijk een positie in de centrale as krijgt.

Balcirculatie

"We trainen meer en meer in functie van de wedstrijd van vrijdag," legt Leekens uit. "We hadden vandaag vooral oog voor een vlotte balcirculatie en het snel inspelen van de bal. Ik laat nog een aantal opties open, zo leven de spelers geconcentreerd naar de wedstrijd toe. Daarom heb ik het elftal tijdens de onderlinge oefenmatch ook gewijzigd."

"We hebben zowel in de traditionele 4-3-3 gespeeld als in een 4-4-2 en ik heb een aantal zeer interessante zaken gezien. De bal ging goed rond en zeker op standaardsituaties moeten we mogelijkheden kunnen creëren".

Nonchalance

Ondanks de 0-2 overwinning in Kazachstan beseft Leekens dat het vrijdag ook opletten geblazen wordt tegen de Kazachen. De nonchalance die tijdens de wedstrijd tegen Azerbeidzjan opnieuw in het spel geslopen was, moet er terug uit.

"Ik vind dat de groep goed is omgesprongen met het puntenverlies tegen Azerbeidzjan. Maar laat het duidelijk zijn: ik wil geen hakjes meer zien, zelfs niet op training. We mogen het publiek niet ontgoochelen."

Donderdagvoormiddag staat in het Koning Boudewijnstadion de laatste training op het programma.

Afhankelijk

De Rode Duivels hebben in groep A hun lot niet meer in eigen handen en zijn afhankelijk van het resultaat van Turkije-Duitsland.

Leekens: "Ik zou verwonderd zijn als Duitsland niet vol voor de overwinning zou gaan, want het zijn nu eenmaal Duitsers. Maar het is altijd een beladen duel". (Belga/KVDA)

De Rode Duivels hebben deze voormiddag hun derde training in aanloop naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Kazachstan afgewerkt. Tijdens het onderlinge oefenduel verraste bondscoach Georges Leekens door na de kampwissel de basisopstelling te wijzigen. In de eerste helft zette Leekens een 4-3-3 op het veld met de driehoek Simons-Defour-Witsel op het middenveld. Mertens en Hazard speelden in steun van diepe spits Lukaku. Achteraan mogen Ciman, Van Buyten, Kompany en Vertonghen zeker zijn van hun plaats. Mignolet staat in doel. Na de kampwissel voerde de bondscoach in aanvallend opzicht enkele wissels door en verschoof de opstelling naar een 4-4-2. Defour moest plaats ruimen voor Dembélé, die in steun van De Camargo opdraafde. Dembélé kan echter ook op de flanken uit de voeten, waardoor Mertens mogelijk een positie in de centrale as krijgt.Balcirculatie"We trainen meer en meer in functie van de wedstrijd van vrijdag," legt Leekens uit. "We hadden vandaag vooral oog voor een vlotte balcirculatie en het snel inspelen van de bal. Ik laat nog een aantal opties open, zo leven de spelers geconcentreerd naar de wedstrijd toe. Daarom heb ik het elftal tijdens de onderlinge oefenmatch ook gewijzigd.""We hebben zowel in de traditionele 4-3-3 gespeeld als in een 4-4-2 en ik heb een aantal zeer interessante zaken gezien. De bal ging goed rond en zeker op standaardsituaties moeten we mogelijkheden kunnen creëren".NonchalanceOndanks de 0-2 overwinning in Kazachstan beseft Leekens dat het vrijdag ook opletten geblazen wordt tegen de Kazachen. De nonchalance die tijdens de wedstrijd tegen Azerbeidzjan opnieuw in het spel geslopen was, moet er terug uit. "Ik vind dat de groep goed is omgesprongen met het puntenverlies tegen Azerbeidzjan. Maar laat het duidelijk zijn: ik wil geen hakjes meer zien, zelfs niet op training. We mogen het publiek niet ontgoochelen."Donderdagvoormiddag staat in het Koning Boudewijnstadion de laatste training op het programma. AfhankelijkDe Rode Duivels hebben in groep A hun lot niet meer in eigen handen en zijn afhankelijk van het resultaat van Turkije-Duitsland. Leekens: "Ik zou verwonderd zijn als Duitsland niet vol voor de overwinning zou gaan, want het zijn nu eenmaal Duitsers. Maar het is altijd een beladen duel". (Belga/KVDA)