De neutrale Belgische fan gelooft nog in een EK-kwalificatie, Georges Leekens niet. "Ik geloof niet in mirakels," zegt hij deze week in een interview met Sport/Voetbalmagazine. "We zijn gaan kijken in Oekraïne en Polen, omdat we niets aan het toeval willen overlaten."

Maar zelf denkt hij al verder, richting Brazilië. "Ik heb de spelers al geprikkeld. Copacabana, het strand, zouden jullie dat niet graag willen? Begin dan met vandaag. Kazachstan is een belangrijke eerste stap. En daarna Duitsland."

"In Duitsland kunnen we straks winnen," gaat Leekens verder. "Pas op, Duitsland is beter, efficiënter. Ze spelen slecht in Bakoe, maar winnen 1-3. We moeten onszelf niet te hoog zetten, maar ook niet te laag. Duitsland is top, wij nog niet helemaal. Maar het is niet meer veraf. Ze gaan ons niet kunnen tegenhouden. We stegen op de FIFA-ranking van de 67e plaats naar de 34e. Denk nu niet dat we bij de eerste drie gaan staan. Maar ik wil wel zo evolueren dat we elke wedstrijd kunnen winnen. Zelfs tegen Italië, Engeland of Frankrijk."

Ook blikt de bondscoach nog even terug op het wisselvallige EK-kwalificatieparcours en waar het mis is gegaan: "Het programma bij de start was moeilijk, nul op zes tegen Duitsland en Turkije. Misschien verdienden we meer, maar het was de realiteit. Bij de opmaak van de nieuwe kalender voor de WK-kwalificatie neem ik dat zeker mee. Wij zijn diesels, in augustus - september staan we er meestal nog niet.

"Bovendien hebben we het resultaat op bepaalde momenten niet heilig gemaakt: thuis tegen Oostenrijk, in Azerbeidzjan en in Turkije... Onze leepheid en volwassenheid was nog niet groot genoeg. Het mooie is dat al deze jonge mensen, waar wat negatief over gedaan wordt omdat jullie na tien jaar zonder resultaten er nu direct wel willen, graag naar de nationale ploeg komen. Ik wil dat zo houden." (PTK/MS)

De neutrale Belgische fan gelooft nog in een EK-kwalificatie, Georges Leekens niet. "Ik geloof niet in mirakels," zegt hij deze week in een interview met Sport/Voetbalmagazine. "We zijn gaan kijken in Oekraïne en Polen, omdat we niets aan het toeval willen overlaten."Maar zelf denkt hij al verder, richting Brazilië. "Ik heb de spelers al geprikkeld. Copacabana, het strand, zouden jullie dat niet graag willen? Begin dan met vandaag. Kazachstan is een belangrijke eerste stap. En daarna Duitsland.""In Duitsland kunnen we straks winnen," gaat Leekens verder. "Pas op, Duitsland is beter, efficiënter. Ze spelen slecht in Bakoe, maar winnen 1-3. We moeten onszelf niet te hoog zetten, maar ook niet te laag. Duitsland is top, wij nog niet helemaal. Maar het is niet meer veraf. Ze gaan ons niet kunnen tegenhouden. We stegen op de FIFA-ranking van de 67e plaats naar de 34e. Denk nu niet dat we bij de eerste drie gaan staan. Maar ik wil wel zo evolueren dat we elke wedstrijd kunnen winnen. Zelfs tegen Italië, Engeland of Frankrijk."Ook blikt de bondscoach nog even terug op het wisselvallige EK-kwalificatieparcours en waar het mis is gegaan: "Het programma bij de start was moeilijk, nul op zes tegen Duitsland en Turkije. Misschien verdienden we meer, maar het was de realiteit. Bij de opmaak van de nieuwe kalender voor de WK-kwalificatie neem ik dat zeker mee. Wij zijn diesels, in augustus - september staan we er meestal nog niet. "Bovendien hebben we het resultaat op bepaalde momenten niet heilig gemaakt: thuis tegen Oostenrijk, in Azerbeidzjan en in Turkije... Onze leepheid en volwassenheid was nog niet groot genoeg. Het mooie is dat al deze jonge mensen, waar wat negatief over gedaan wordt omdat jullie na tien jaar zonder resultaten er nu direct wel willen, graag naar de nationale ploeg komen. Ik wil dat zo houden." (PTK/MS)