Donderdag raakte bekend dat Timo Werner, dé grote ster van RB Leipzig, voor 53 miljoen euro naar Chelsea trekt. Daarmee past de aalvlugge aanvaller voor het vervolg van de Champions League-campagne van Leipzig in augustus. Hij verkiest zich in Londen voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De Oost-Duitsers staan in de kwartfinales van het kampioenenbal, dat deze zomer tijdens een minitoernooi in Lissabon wordt afgewerkt.

Julian Nagelsmann kreeg op zijn persconferentie voor de topper tegen Borussia Dortmund dan ook enkele vragen over de transfer. 'Ik vind het heel vreemd dat Timo nu hevig bekritiseerd wordt', zei de Duitse laptopcoach. 'Hij is een groot sportman en ik kan zijn beslissing begrijpen. Timo gaat naar een ander land, met een andere taal. Het lijkt mij logisch dat hij niet het risico wil nemen net voordien geblesseerd te raken.'

Leipzig komt door de transfer van Werner wel in de problemen voor de eindfase van de Champions League in augustus, want het mag geen vervanger halen. De Duiste international laat dan ook een groot gat achter met 32 goals en 13 assists enkel en allleen dit seizoen.

De Roten Bullen mogen wel drie extra spelers, die op dit moment al onder contract staan, toevoegen aan de Europese spelerslijst. Voorlopig ligt de focus bij Nagelsmann en zijn spelers nog bij het afwerken van de Bundesliga. Er resten nog twee speeldagen en Leipzig wil zich absoluut opnieuw plaatsen voor het kampioenenbal volgend seizoen. Momenteel staan de roodhemden derde. De eerste vier teams plaatsen zich volgend seizoen voor de Champions League.

Donderdag raakte bekend dat Timo Werner, dé grote ster van RB Leipzig, voor 53 miljoen euro naar Chelsea trekt. Daarmee past de aalvlugge aanvaller voor het vervolg van de Champions League-campagne van Leipzig in augustus. Hij verkiest zich in Londen voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De Oost-Duitsers staan in de kwartfinales van het kampioenenbal, dat deze zomer tijdens een minitoernooi in Lissabon wordt afgewerkt.Julian Nagelsmann kreeg op zijn persconferentie voor de topper tegen Borussia Dortmund dan ook enkele vragen over de transfer. 'Ik vind het heel vreemd dat Timo nu hevig bekritiseerd wordt', zei de Duitse laptopcoach. 'Hij is een groot sportman en ik kan zijn beslissing begrijpen. Timo gaat naar een ander land, met een andere taal. Het lijkt mij logisch dat hij niet het risico wil nemen net voordien geblesseerd te raken.'Leipzig komt door de transfer van Werner wel in de problemen voor de eindfase van de Champions League in augustus, want het mag geen vervanger halen. De Duiste international laat dan ook een groot gat achter met 32 goals en 13 assists enkel en allleen dit seizoen. De Roten Bullen mogen wel drie extra spelers, die op dit moment al onder contract staan, toevoegen aan de Europese spelerslijst. Voorlopig ligt de focus bij Nagelsmann en zijn spelers nog bij het afwerken van de Bundesliga. Er resten nog twee speeldagen en Leipzig wil zich absoluut opnieuw plaatsen voor het kampioenenbal volgend seizoen. Momenteel staan de roodhemden derde. De eerste vier teams plaatsen zich volgend seizoen voor de Champions League.