Maxime Lestienne: "Ik heb in Italië zaken geleerd, maar ik heb onvoldoende gespeeld en ik was vooral niet beslissend genoeg. Ik legde mezelf heel veel druk op, vooral om te scoren. Ik kreeg kansen, maar ik bleef niet kalm voor doel. Ik deed maar wat."

Spijt van zijn seizoen in de Serie A heeft de Belgische winger echter niet: "Helemaal niet zelfs. Ik ben naar Italië gegaan omdat ik daar zin in had. Maar het liep niet zoals verhoopt. Ten eerste kreeg ik nooit het vertrouwen van de trainer en ten tweede was ik niet in staat om beslissend te zijn op de momenten dat ik wel kansen kreeg. Daar word je als aanvallende speler nu eenmaal op beoordeeld, ook al zit je voor de rest goed in de wedstrijd."

Waarom haalde Genoa hem dan binnen als trainer Gian Piero Gasperini geen vertrouwen in hem had? "Aanvankelijk zou ik bij AC Milan tekenen", verrast Lestienne. "Ik heb er zelfs het bestuur ontmoet. Maar omdat het allemaal wat lang duurde en het al eind augustus was, besloot ik om de bladzijde Milan om te slaan. Ook Fiorentina, Udinese en Genoa toonden immers interesse. Uiteindelijk ging ik in op de uitnodiging van Genoa om een wedstrijd tegen Napoli bij te wonen. Wat ik zag, beviel me en ik aarzelde geen moment om te tekenen."

Zijn zwak voor Italië en het Calcio was daarin bepalend. "Als kind was ik een grote fan van Francesco Totti. Nu heb ik tegen hem gevoetbald. Alleen al daarom mag ik eigenlijk gelukkig zijn met mijn seizoen in Italië. Ik heb zijn truitje wel niet gevraagd na de wedstrijd. Dat ligt niet in mijn aard."

Plezier bij PSV

Over zijn transfer naar PSV is Lestienne enthousiast. "Er bestond interesse uit Turkije en Italië, maar ik wilde voor PSV voetballen omdat ik weet dat ik me hier goed zal voelen. Deze club volgt me al een tijdje. Ik vind dat ik een stap vooruit gezet heb ten opzichte van Club Brugge. Ik ontdekte hier al snel dat het niveau hoger ligt. Er wordt sneller gevoetbald, met meer techniek. In België is het fysiek misschien zwaarder, maar hier wordt meer voetbal gespeeld. We spelen heel aanvallend met PSV, alles is hier aanwezig voor mij om plezier te beleven aan het voetbal."

(Thomas Bricmont)

Maxime Lestienne: "Ik heb in Italië zaken geleerd, maar ik heb onvoldoende gespeeld en ik was vooral niet beslissend genoeg. Ik legde mezelf heel veel druk op, vooral om te scoren. Ik kreeg kansen, maar ik bleef niet kalm voor doel. Ik deed maar wat."Spijt van zijn seizoen in de Serie A heeft de Belgische winger echter niet: "Helemaal niet zelfs. Ik ben naar Italië gegaan omdat ik daar zin in had. Maar het liep niet zoals verhoopt. Ten eerste kreeg ik nooit het vertrouwen van de trainer en ten tweede was ik niet in staat om beslissend te zijn op de momenten dat ik wel kansen kreeg. Daar word je als aanvallende speler nu eenmaal op beoordeeld, ook al zit je voor de rest goed in de wedstrijd."Waarom haalde Genoa hem dan binnen als trainer Gian Piero Gasperini geen vertrouwen in hem had? "Aanvankelijk zou ik bij AC Milan tekenen", verrast Lestienne. "Ik heb er zelfs het bestuur ontmoet. Maar omdat het allemaal wat lang duurde en het al eind augustus was, besloot ik om de bladzijde Milan om te slaan. Ook Fiorentina, Udinese en Genoa toonden immers interesse. Uiteindelijk ging ik in op de uitnodiging van Genoa om een wedstrijd tegen Napoli bij te wonen. Wat ik zag, beviel me en ik aarzelde geen moment om te tekenen."Zijn zwak voor Italië en het Calcio was daarin bepalend. "Als kind was ik een grote fan van Francesco Totti. Nu heb ik tegen hem gevoetbald. Alleen al daarom mag ik eigenlijk gelukkig zijn met mijn seizoen in Italië. Ik heb zijn truitje wel niet gevraagd na de wedstrijd. Dat ligt niet in mijn aard."Plezier bij PSVOver zijn transfer naar PSV is Lestienne enthousiast. "Er bestond interesse uit Turkije en Italië, maar ik wilde voor PSV voetballen omdat ik weet dat ik me hier goed zal voelen. Deze club volgt me al een tijdje. Ik vind dat ik een stap vooruit gezet heb ten opzichte van Club Brugge. Ik ontdekte hier al snel dat het niveau hoger ligt. Er wordt sneller gevoetbald, met meer techniek. In België is het fysiek misschien zwaarder, maar hier wordt meer voetbal gespeeld. We spelen heel aanvallend met PSV, alles is hier aanwezig voor mij om plezier te beleven aan het voetbal."(Thomas Bricmont)