Donderdag 2 december wordt in Zürich beslist welk(e) land(en) het WK voetbal 2018 mag organiseren. Ontslagnemend premier Yves Leterme en zijn Nederlandse collega Mark Rutte trekken naar Zürich om de Belgisch-Nederlandse kandidatuur te ondersteunen.

"We willen tonen dat het niet enkel de kandidatuur is van de voetbalwereld, maar dat we ons met de hele politieke wereld borg stellen," zei Leterme vrijdag.

De premier maakte een laatste balans op en kwam nog eens terug op de kritiek van de Wereldvoetbalbond FIFA dat er onvoldoende overheidsgaranties zijn voor de gestelde eisen.

"Wij weten wat Europese lidstaten kunnen beloven en wat er in een democratie kan toegezegd worden", aldus Leterme. "En de 22 leden van het Uitvoerend Comité die zullen stemmen, weten dat ook. In elk geval zullen wij op fiscaal gebied en op het vlak van exploitatierechten voldoende maatregelen nemen conform de grondwet om het WK goed te laten verlopen".

Leterme is er ook van overtuigd dat de Belgische politieke toestand geen invloed zal hebben op de beslissing.

Naast België/Nederland zijn ook Engeland, Rusland en Spanje/Portugal kandidaat voor de organisatie van het WK 2018.

Donderdag 2 december wordt in Zürich beslist welk(e) land(en) het WK voetbal 2018 mag organiseren. Ontslagnemend premier Yves Leterme en zijn Nederlandse collega Mark Rutte trekken naar Zürich om de Belgisch-Nederlandse kandidatuur te ondersteunen. "We willen tonen dat het niet enkel de kandidatuur is van de voetbalwereld, maar dat we ons met de hele politieke wereld borg stellen," zei Leterme vrijdag. De premier maakte een laatste balans op en kwam nog eens terug op de kritiek van de Wereldvoetbalbond FIFA dat er onvoldoende overheidsgaranties zijn voor de gestelde eisen. "Wij weten wat Europese lidstaten kunnen beloven en wat er in een democratie kan toegezegd worden", aldus Leterme. "En de 22 leden van het Uitvoerend Comité die zullen stemmen, weten dat ook. In elk geval zullen wij op fiscaal gebied en op het vlak van exploitatierechten voldoende maatregelen nemen conform de grondwet om het WK goed te laten verlopen". Leterme is er ook van overtuigd dat de Belgische politieke toestand geen invloed zal hebben op de beslissing. Naast België/Nederland zijn ook Engeland, Rusland en Spanje/Portugal kandidaat voor de organisatie van het WK 2018.