Het bescheiden team uit Valencia is de opmerkelijke naam in de bovenste regionen van de Primera División na acht speeldagen. De club met het kleinste budget uit de Spaanse eerste klasse voert de rangschikking aan met Barcelona en versloeg afgelopen weekend sterrenteam Málaga met 3-0. Levante kan dus met veel plezier even genieten van zijn status als topclub.

Komend weekend mogen ze op bezoek bij het sterker ingeschatte Villarreal, dat slechts dertiende staat in het klassement.

Architect van het plotselinge succes is de op het hoogste niveau debuterende coach Juan Ignacio Martínez. Hij maakt de voorbije twee seizoenen naam als trainer van tweedeklasser Cartagena. Hij kreeg afgelopen zomer de kans om bij de seizoensrevelatie aan de slag te gaan.

Belangrijke spelers zijn Asier Del Horno (ex-Chelsea), samen met de gehuurde spelers Wellington Silva (Arsenal), Xavi Torres (Málaga) en vooral Arouna Koné (FC Sevilla). De 27-jarige Ivoriaanse aanvaller, in het seizoen 2002/03 bij Lierse goed voor 11 goals in 32 duels, maakte onlangs de enige goals bij de overwinning op Real Madrid.

Met de huidige koppositie leeft Levante ver boven zijn stand. Vorig seizoen eindigden ze veertiende, terwijl een tiende plek in het seizoen 1963/64 als de beste eindrangschikking ooit geldt. (FV)

Het bescheiden team uit Valencia is de opmerkelijke naam in de bovenste regionen van de Primera División na acht speeldagen. De club met het kleinste budget uit de Spaanse eerste klasse voert de rangschikking aan met Barcelona en versloeg afgelopen weekend sterrenteam Málaga met 3-0. Levante kan dus met veel plezier even genieten van zijn status als topclub. Komend weekend mogen ze op bezoek bij het sterker ingeschatte Villarreal, dat slechts dertiende staat in het klassement. Architect van het plotselinge succes is de op het hoogste niveau debuterende coach Juan Ignacio Martínez. Hij maakt de voorbije twee seizoenen naam als trainer van tweedeklasser Cartagena. Hij kreeg afgelopen zomer de kans om bij de seizoensrevelatie aan de slag te gaan. Belangrijke spelers zijn Asier Del Horno (ex-Chelsea), samen met de gehuurde spelers Wellington Silva (Arsenal), Xavi Torres (Málaga) en vooral Arouna Koné (FC Sevilla). De 27-jarige Ivoriaanse aanvaller, in het seizoen 2002/03 bij Lierse goed voor 11 goals in 32 duels, maakte onlangs de enige goals bij de overwinning op Real Madrid.Met de huidige koppositie leeft Levante ver boven zijn stand. Vorig seizoen eindigden ze veertiende, terwijl een tiende plek in het seizoen 1963/64 als de beste eindrangschikking ooit geldt. (FV)