Lierse wil dat de competitiewedstrijd van 23 maart tussen Charleroi en Cercle Brugge niet gespeeld wordt en daagt de Belgische Voetbalbond (KBVB) in kort geding voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De club is van mening dat KBVB de eigen reglementen niet respecteert.
Lierse vraagt ook om bij het opmaken van het eindklassement enkel rekening te houden met de uitslagen zoals die bekend zullen zijn na de laatste speeldag van 20 maart, met inbegrip van de forfaituitslag (0-5) voor de wedstrijd die op 4 december 2010 gepland stond tussen Charleroi en Cercle.

Indien daar geen gevolg aan zou worden gegeven, eist de club een dwangsom van 250.000 euro.

Forfaitnederlaag
De Arbitragecommissie voor de Sport (BAS) besliste donderdag dat de wedstrijd tussen Charleroi en Cercle Brugge toch moet worden gespeeld. Het duel werd destijds afgelast omdat er te veel sneeuw op het veld lag. Charleroi kreeg een 0-5 forfaitnederlaag opgelegd omdat de club er volgens de KBVB niet alles aan had gedaan om de match te laten plaatsvinden. Na de uitspraak van de BAS besliste de KBVB dat de match op 23 maart, dus na afloop van de reguliere competitie, moet worden gespeeld.

"Elke club moet er voor zorgen dat haar velden bespeelbaar zijn", stelt Lierse. "Artikel 7, punt 5 van de statuten van de Pro League legt dat ondubbelzinnig op".

Daarnaast is Lierse van mening dat het BAS niet bevoegd is om een uitspraak te doen in het dossier. "De BAS kan zich alleen uitspreken over geschillen. Als bijvoorbeeld de reglementen zouden geschonden zijn. Maar hier is het net het tegendeel", klinkt het.

Lierse wil dat de competitiewedstrijd van 23 maart tussen Charleroi en Cercle Brugge niet gespeeld wordt en daagt de Belgische Voetbalbond (KBVB) in kort geding voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De club is van mening dat KBVB de eigen reglementen niet respecteert. Lierse vraagt ook om bij het opmaken van het eindklassement enkel rekening te houden met de uitslagen zoals die bekend zullen zijn na de laatste speeldag van 20 maart, met inbegrip van de forfaituitslag (0-5) voor de wedstrijd die op 4 december 2010 gepland stond tussen Charleroi en Cercle. Indien daar geen gevolg aan zou worden gegeven, eist de club een dwangsom van 250.000 euro. Forfaitnederlaag De Arbitragecommissie voor de Sport (BAS) besliste donderdag dat de wedstrijd tussen Charleroi en Cercle Brugge toch moet worden gespeeld. Het duel werd destijds afgelast omdat er te veel sneeuw op het veld lag. Charleroi kreeg een 0-5 forfaitnederlaag opgelegd omdat de club er volgens de KBVB niet alles aan had gedaan om de match te laten plaatsvinden. Na de uitspraak van de BAS besliste de KBVB dat de match op 23 maart, dus na afloop van de reguliere competitie, moet worden gespeeld. "Elke club moet er voor zorgen dat haar velden bespeelbaar zijn", stelt Lierse. "Artikel 7, punt 5 van de statuten van de Pro League legt dat ondubbelzinnig op". Daarnaast is Lierse van mening dat het BAS niet bevoegd is om een uitspraak te doen in het dossier. "De BAS kan zich alleen uitspreken over geschillen. Als bijvoorbeeld de reglementen zouden geschonden zijn. Maar hier is het net het tegendeel", klinkt het.