Een linksvoetige verdediger, dat zocht Lierse nog tijdens deze mercato. Maar de eerste nieuweling die Trond Sollied erbij krijgt, is een keeper. De 70-voudige IJslandse international Arni Gautur Arason (35) werkte nog met de Liersetrainer samen bij Rosenborg en was tot voor kort ploegmaat van Peter Kovacs bij Odd Grenland, waar hij einde contract en dus transfervrij was.

Is dat geen rare ingreep voor een club die met Eji Kawashima over een goeie doelman beschikt, met Vladan Kujovic een uitstekende doublure heeft en met belofte-international Nathan Goris bij Turnhout nog een Belgisch talent achter de hand heeft?

Het kan raar klinken, geeft sportief directeur Herman Helleputte toe, "maar Sollied wil alle verrassingen vóór zijn met nog maar negen belangrijke wedstrijden te gaan. We zijn Kawashima minstens tot eind januari kwijt, en als Japan de finale van de Asian Cup speelt, zelfs nog langer."

Nathan Goris terughalen uit Turnhout doet Lierse niet voor het eind van het seizoen.

Maar ook zonder Goris heeft Lierse na de terugkeer van Kawashima uit de Asian Cup vier keepers - er is ook nog Matz Sels - in een al overvolle kern.

"Dat kan, maar als dat een probleem is, is het er een voor Sollied. Het kan ook dat er nog een keeper vertrekt", aldus Helleputte.

Zondag arriveerde wel een linksbenige verdediger, uit Brazilië. Vandaag of morgen wil Lierse weten of hij een directe versterking kan zijn op een positie waar het geen overschot heeft. n

(Geert Foutré)

Een linksvoetige verdediger, dat zocht Lierse nog tijdens deze mercato. Maar de eerste nieuweling die Trond Sollied erbij krijgt, is een keeper. De 70-voudige IJslandse international Arni Gautur Arason (35) werkte nog met de Liersetrainer samen bij Rosenborg en was tot voor kort ploegmaat van Peter Kovacs bij Odd Grenland, waar hij einde contract en dus transfervrij was. Is dat geen rare ingreep voor een club die met Eji Kawashima over een goeie doelman beschikt, met Vladan Kujovic een uitstekende doublure heeft en met belofte-international Nathan Goris bij Turnhout nog een Belgisch talent achter de hand heeft? Het kan raar klinken, geeft sportief directeur Herman Helleputte toe, "maar Sollied wil alle verrassingen vóór zijn met nog maar negen belangrijke wedstrijden te gaan. We zijn Kawashima minstens tot eind januari kwijt, en als Japan de finale van de Asian Cup speelt, zelfs nog langer." Nathan Goris terughalen uit Turnhout doet Lierse niet voor het eind van het seizoen. Maar ook zonder Goris heeft Lierse na de terugkeer van Kawashima uit de Asian Cup vier keepers - er is ook nog Matz Sels - in een al overvolle kern. "Dat kan, maar als dat een probleem is, is het er een voor Sollied. Het kan ook dat er nog een keeper vertrekt", aldus Helleputte. Zondag arriveerde wel een linksbenige verdediger, uit Brazilië. Vandaag of morgen wil Lierse weten of hij een directe versterking kan zijn op een positie waar het geen overschot heeft. n (Geert Foutré)