Na racistisch gedrag van sommige van zijn supporters heeft SK Lierse een aantal maatregelen genomen. Daaronder een verbod op het zwaaien met vlaggen met daarop de Vlaamse leeuw in Wallonië.

Dat meldt Sport/Footmagazine.

De maatregel wordt zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen Standard voor het eerst toegepast, maar zal ook gelden voor andere verplaatsingen buiten Vlaanderen.

Tijdens thuiswedstrijden blijven de vlaggen toegestaan, ongeacht de tegenstander.

Sinds de oprichting van de fanshop van Lierse in de jaren negentig, heeft de club zich altijd onthouden van de verkoop van dergelijke vlaggen.

Na racistisch gedrag van sommige van zijn supporters heeft SK Lierse een aantal maatregelen genomen. Daaronder een verbod op het zwaaien met vlaggen met daarop de Vlaamse leeuw in Wallonië. Dat meldt Sport/Footmagazine. De maatregel wordt zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen Standard voor het eerst toegepast, maar zal ook gelden voor andere verplaatsingen buiten Vlaanderen. Tijdens thuiswedstrijden blijven de vlaggen toegestaan, ongeacht de tegenstander. Sinds de oprichting van de fanshop van Lierse in de jaren negentig, heeft de club zich altijd onthouden van de verkoop van dergelijke vlaggen.