Messi opende in San Juan de score met een schitterende vrije trap en gaf nadien nog twee assists, Pratto en Di Maria scoorden.

De zege was broodnodig voor de Argentijnen, die hun vorige twee WK-kwalificatieduels verloren hadden. Ze komen met 19 punten op een voorlopige vijfde plaats in de stand, Colombia (18) zakt naar plaats zes.

Enkel de top vier krijgt een rechtstreeks ticket voor het WK in Rusland, de vijfde plek levert nog een extra intercontinentale kwalificatiewedstrijd op.

De vrije trap en een magistrale assist van Messi

Mediaboycot

Na de wedstrijd boycotten Messi en zijn ploegmaats de media. Volgens de voetballers, die veel kritiek ontvingen na de matige resultaten in de WK-kwalificatieronde, worden zij onheus behandeld door een deel van de pers.

'We hebben zo veel naar ons hoofd gekregen, er is geen enkel respect voor ons. We hebben het eerst laten gaan, maar hebben nu geen keuze meer', zei Messi in de perszaal terwijl zijn ploegmaats naast hem stonden. 'We weten dat er onder jullie genoeg journalisten zijn die ons wel netjes behandelen, maar in iemands privéleven wroeten is heel slecht en daarom doen we dit.'

Aanleiding voor de boycot is een radioverslag waarin werd beweerd dat aanvaller Ezequiel Lavezzi na een training marihuana had gerookt. De ex-speler van PSG, nu aan de slag in China, heeft al laten weten klacht te zullen neerleggen. (Belga/KVDA)

Messi opende in San Juan de score met een schitterende vrije trap en gaf nadien nog twee assists, Pratto en Di Maria scoorden.De zege was broodnodig voor de Argentijnen, die hun vorige twee WK-kwalificatieduels verloren hadden. Ze komen met 19 punten op een voorlopige vijfde plaats in de stand, Colombia (18) zakt naar plaats zes. Enkel de top vier krijgt een rechtstreeks ticket voor het WK in Rusland, de vijfde plek levert nog een extra intercontinentale kwalificatiewedstrijd op. Na de wedstrijd boycotten Messi en zijn ploegmaats de media. Volgens de voetballers, die veel kritiek ontvingen na de matige resultaten in de WK-kwalificatieronde, worden zij onheus behandeld door een deel van de pers. 'We hebben zo veel naar ons hoofd gekregen, er is geen enkel respect voor ons. We hebben het eerst laten gaan, maar hebben nu geen keuze meer', zei Messi in de perszaal terwijl zijn ploegmaats naast hem stonden. 'We weten dat er onder jullie genoeg journalisten zijn die ons wel netjes behandelen, maar in iemands privéleven wroeten is heel slecht en daarom doen we dit.' Aanleiding voor de boycot is een radioverslag waarin werd beweerd dat aanvaller Ezequiel Lavezzi na een training marihuana had gerookt. De ex-speler van PSG, nu aan de slag in China, heeft al laten weten klacht te zullen neerleggen. (Belga/KVDA)