De Argentijn Lionel Messi is de laureaat van de eerste FIFA Gouden Bal. De 23-jarige spits van FC Barcelona kreeg de voorkeur op Xabi en Andres Iniesta, twee ploegmaats van hem bij de Catalaanse club.

De FIFA Gouden Bal is de samensmelting van de Wereldvoetballer van het Jaar van de FIFA en de Gouden Bal van France-Football, twee prijzen die Messi vorig jaar allebei won.

Op het gala van de FIFA Gouden Bal 2010 in Zürich werden maandag nog prijzen uitgereikt. De Braziliaanse Marta werd voor het vijfde jaar op rij Wereldspeelster van het Jaar. José Mourinho werd als trainer van Real Madrid uitgeroepen tot Coach van 2010.

Silvia Neid, de bondscoach van Duitsland, was de beste trainster. Hamit Altintop ontving de Puskas Trofee omdat hij als Turks international het mooiste doelpunt van het jaar scoorde.

De Argentijn Lionel Messi is de laureaat van de eerste FIFA Gouden Bal. De 23-jarige spits van FC Barcelona kreeg de voorkeur op Xabi en Andres Iniesta, twee ploegmaats van hem bij de Catalaanse club.De FIFA Gouden Bal is de samensmelting van de Wereldvoetballer van het Jaar van de FIFA en de Gouden Bal van France-Football, twee prijzen die Messi vorig jaar allebei won. Op het gala van de FIFA Gouden Bal 2010 in Zürich werden maandag nog prijzen uitgereikt. De Braziliaanse Marta werd voor het vijfde jaar op rij Wereldspeelster van het Jaar. José Mourinho werd als trainer van Real Madrid uitgeroepen tot Coach van 2010. Silvia Neid, de bondscoach van Duitsland, was de beste trainster. Hamit Altintop ontving de Puskas Trofee omdat hij als Turks international het mooiste doelpunt van het jaar scoorde.