Het is voorlopig nog niet duidelijk hoeveel de transfersom precies bedraagt, maar Britse media maken gewag van een bedrag van 41 miljoen euro. Konaté lag nog tot medio 2023 onder contract bij de nummer twee van de Bundesliga.

'Ik ben heel blij dat ik bij zo'n fantastische club als Liverpool teken', zei Konaté. 'Het is een heel bijzonder moment voor mij en mijn familie. Ik kijk uit naar mijn nieuwe teamgenoten en om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.'

Konaté was sinds 2017 actief bij Leipzig, dat hem destijds wegplukte bij de Franse club FC Sochaux. De beloftevolle speler maakt deel uit van de selectie van de Franse U21, dat het maandag op het EK onder 21 in de kwartfinales opneemt tegen Nederland.

Het is voorlopig nog niet duidelijk hoeveel de transfersom precies bedraagt, maar Britse media maken gewag van een bedrag van 41 miljoen euro. Konaté lag nog tot medio 2023 onder contract bij de nummer twee van de Bundesliga. 'Ik ben heel blij dat ik bij zo'n fantastische club als Liverpool teken', zei Konaté. 'Het is een heel bijzonder moment voor mij en mijn familie. Ik kijk uit naar mijn nieuwe teamgenoten en om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.' Konaté was sinds 2017 actief bij Leipzig, dat hem destijds wegplukte bij de Franse club FC Sochaux. De beloftevolle speler maakt deel uit van de selectie van de Franse U21, dat het maandag op het EK onder 21 in de kwartfinales opneemt tegen Nederland.