Liverpool maakt van Virgil van Dijk duurste verdediger ooit

27/12/17 om 19:22 - Bijgewerkt om 19:22

Bron: Belga

De Nederlander sluit op 1 januari aan bij het team van Rode Duivel Simon Mignolet.

Liverpool maakt van Virgil van Dijk duurste verdediger ooit

Virgil van Dijk © Belga Image

Premier League-club Liverpool kondigt de komst van de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk aan. De 26-jarige Van Dijk komt over van reeksgenoot Southampton en zou een slordige 75 miljoen pond (84,5 miljoen euro) kosten. Hij wordt daarmee de duurste verdediger aller tijden.

Van Dijk sluit aan bij het team van Simon Mignolet op 1 januari. Zijn contractduur werd niet bekendgemaakt door de Reds.

Liverpool moest vorige zomer, toen het ook al hengelde naar Van Dijk, nog zijn excuses aanbieden aan de Saints 'omwille van het benaderen van een speler op illegale wijze'.

Dinsdag liet Southampton Van Dijk al uit de selectie voor de partij bij Tottenham (5-2), omdat hij niet met zijn hoofd bij de wedstrijd zat.

De Nederlander, een jeugdproduct van Willem II, maakte in mei 2011 zijn debuut in het profvoetbal bij FC Groningen. Celtic rook zijn kans in de zomer van 2013, en verkocht hem twee seizoenen later met veel winst door aan Southampton.

In het St. Mary's Stadium kwam de zestienvoudig Nederlands international de voorbije 2,5 seizoenen tot 80 officiële optredens (en zeven goals).

Onze partners