Tweevoudig titelverdediger Real Madrid kijkt Bayern München in de ogen in de halve finales van de Champions League voetbal. Het Liverpool van Simon Mignolet botst op het AS Roma van Radja Nainggolan, twee teams die het verrassend tot bij de laatste vier schopten. Dat is geloot op de hoofdzetel van de Europese Voetbalbond UEFA in het Zwitserse Nyon.

De halve finales worden op 24 en 25 april (heen) en 1 en 2 mei (terug) afgewerkt. Bayern München en Liverpool spelen eerst thuis. De finale vindt op 26 mei plaats in het Olympisch Stadion van Kiev.

Spektakel

Real Madrid plaatste zich woensdag met erg veel moeite ten koste van Juventus voor de halve finales van het kampioenenbal. Na de 0-3 overwinning van Real in Turijn leken de halve finales mijlenver weg voor Juventus. Maar de Oude Dame leek verlengingen uit de brand te slepen. In een regelrechte thriller kreeg de Koninklijke diep in de blessuretijd een strafschop. Ronaldo faalde niet en schoot Real naar de halve finales.

In de eigen Allianz Arena kwam Bayern woensdag niet meer in de problemen tegen Sevilla voor een halvefinaleticket. De Rekordmeister speelde 0-0 gelijk tegen de Spanjaarden. De Duitse landskampioen had de heenmatch met 1-2 gewonnen.

Dinsdag zorgde AS Roma voor een enorme stunt tegen Barcelona. Nainggolan en co. trokken in het Stadio Olimpico met 3-0 aan het langste eind en haalden zo een 4-1 nederlaag op. Liverpool pakte in de kwartfinales de scalp van Manchester City. Na de heenmatch (3-0) ging Manchester City ook in de terugwedstrijd onderuit: 1-2.

Europa League

In de Europa League neemt Arsenal het in de halve finales op tegen Atlético Madrid en Olympique Marseille tegen RB Salzburg.

Arsenal schakelde in de kwartfinales CSKA Moskou uit. Na de 4-1 zege in de heenmatch speelden de Gunners 2-2 gelijk in de Russische hoofdstad. Atlético Madrid schaarde zich donderdag bij de laatste vier ondanks een 1-0 nederlaag bij Sporting Lissabon. Los Rojiblancos, die in 2010 en 2012 de Europa League-trofee op zak staken, hadden de heenmatch met 2-0 gewonnen.

Na een spektakelstuk in het Stade Vélodrome (5-2) knokte Marseille zich voorbij Leipzig. De Duitsers konden zo hun 1-0 voorsprong uit de heenmatch niet verzilveren. Salzburg knikkerde verrassend het Lazio Rome van Jordan Lukaku uit het toernooi. Ondanks een 4-2 zege in de heenmatch gaf het team van Simone Inzaghi de kwalificatie nog uit handen in de Red Bull Arena: 4-1. Dit seizoen stonden Marseille en Salzburg al tegenover elkaar in de groepsfase van de Europa League. In Oostenrijk haalde Salzburg het met 1-0, op het veld van Marseille hielden beide teams elkaar in evenwicht (0-0).

De halve finales worden op 26 april (heen) en 3 mei (terug) afgewerkt. Arsenal en Marseille spelen eerst thuis. De finale gaat op 16 mei door in het stadion van Lyon.

Tweevoudig titelverdediger Real Madrid kijkt Bayern München in de ogen in de halve finales van de Champions League voetbal. Het Liverpool van Simon Mignolet botst op het AS Roma van Radja Nainggolan, twee teams die het verrassend tot bij de laatste vier schopten. Dat is geloot op de hoofdzetel van de Europese Voetbalbond UEFA in het Zwitserse Nyon.De halve finales worden op 24 en 25 april (heen) en 1 en 2 mei (terug) afgewerkt. Bayern München en Liverpool spelen eerst thuis. De finale vindt op 26 mei plaats in het Olympisch Stadion van Kiev.Real Madrid plaatste zich woensdag met erg veel moeite ten koste van Juventus voor de halve finales van het kampioenenbal. Na de 0-3 overwinning van Real in Turijn leken de halve finales mijlenver weg voor Juventus. Maar de Oude Dame leek verlengingen uit de brand te slepen. In een regelrechte thriller kreeg de Koninklijke diep in de blessuretijd een strafschop. Ronaldo faalde niet en schoot Real naar de halve finales. In de eigen Allianz Arena kwam Bayern woensdag niet meer in de problemen tegen Sevilla voor een halvefinaleticket. De Rekordmeister speelde 0-0 gelijk tegen de Spanjaarden. De Duitse landskampioen had de heenmatch met 1-2 gewonnen. Dinsdag zorgde AS Roma voor een enorme stunt tegen Barcelona. Nainggolan en co. trokken in het Stadio Olimpico met 3-0 aan het langste eind en haalden zo een 4-1 nederlaag op. Liverpool pakte in de kwartfinales de scalp van Manchester City. Na de heenmatch (3-0) ging Manchester City ook in de terugwedstrijd onderuit: 1-2.In de Europa League neemt Arsenal het in de halve finales op tegen Atlético Madrid en Olympique Marseille tegen RB Salzburg.Arsenal schakelde in de kwartfinales CSKA Moskou uit. Na de 4-1 zege in de heenmatch speelden de Gunners 2-2 gelijk in de Russische hoofdstad. Atlético Madrid schaarde zich donderdag bij de laatste vier ondanks een 1-0 nederlaag bij Sporting Lissabon. Los Rojiblancos, die in 2010 en 2012 de Europa League-trofee op zak staken, hadden de heenmatch met 2-0 gewonnen. Na een spektakelstuk in het Stade Vélodrome (5-2) knokte Marseille zich voorbij Leipzig. De Duitsers konden zo hun 1-0 voorsprong uit de heenmatch niet verzilveren. Salzburg knikkerde verrassend het Lazio Rome van Jordan Lukaku uit het toernooi. Ondanks een 4-2 zege in de heenmatch gaf het team van Simone Inzaghi de kwalificatie nog uit handen in de Red Bull Arena: 4-1. Dit seizoen stonden Marseille en Salzburg al tegenover elkaar in de groepsfase van de Europa League. In Oostenrijk haalde Salzburg het met 1-0, op het veld van Marseille hielden beide teams elkaar in evenwicht (0-0). De halve finales worden op 26 april (heen) en 3 mei (terug) afgewerkt. Arsenal en Marseille spelen eerst thuis. De finale gaat op 16 mei door in het stadion van Lyon.