Volgens de Britse openbare omroep BBC liep de man, een Liverpoolfan, een hoofdwonde op en ligt hij in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Broeksriem

Getuigen verklaarden volgens de politie van Liverpool dat het slachtoffer geraakt werd door een broeksriem en vervolgens op de grond viel. Twee mannen van 25 en 26 afkomstig uit Rome zijn opgepakt op verdenking van poging tot moord. Volgens bepaalde Engelse media werden bij de rellen ook messen en hamers gebruikt.

Zo'n tachtig Romeinse fans hadden voor de wedstrijd een voor Liverpool-supporters bedoelde route gebruikt om tot aan het stadion te komen.

Medeleven

Liverpool laat in een mededeling op de clubwebsite weten geschokt te zijn en alle steun aan te bieden. 'Onze gedachten zijn bij het slachtoffer en zijn familie.'

AS Roma heeft in een officiële verklaring het wangedrag van enkele van zijn fans veroordeeld. 'Een kleine minderheid van onze aanhang heeft de club te schande gemaakt', zegt de Romeinse club. In het statement meldt AS Roma dat het met Liverpool, de UEFA en de officiële instanties zal samenwerken om de daders te vatten. AS Roma spreekt verder zijn medeleven uit aan het slachtoffer en zijn familie.

Rellen

In de kwartfinales waren er ook al rellen srond de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Manchester City. Daarbij werd de spelersbus van de bezoekers beschadigd.

Liverpool, met Simon Mignolet op de bank, won de heenmatch tegen het AS Roma van Radja Nainggolan met 5-2. De terugmatch in Rome vindt volgende woensdag 2 mei plaats. De winnaar treft in de finale Real Madrid of Bayern München.

Volgens de Britse openbare omroep BBC liep de man, een Liverpoolfan, een hoofdwonde op en ligt hij in kritieke toestand in het ziekenhuis. Getuigen verklaarden volgens de politie van Liverpool dat het slachtoffer geraakt werd door een broeksriem en vervolgens op de grond viel. Twee mannen van 25 en 26 afkomstig uit Rome zijn opgepakt op verdenking van poging tot moord. Volgens bepaalde Engelse media werden bij de rellen ook messen en hamers gebruikt.Zo'n tachtig Romeinse fans hadden voor de wedstrijd een voor Liverpool-supporters bedoelde route gebruikt om tot aan het stadion te komen.Liverpool laat in een mededeling op de clubwebsite weten geschokt te zijn en alle steun aan te bieden. 'Onze gedachten zijn bij het slachtoffer en zijn familie.'AS Roma heeft in een officiële verklaring het wangedrag van enkele van zijn fans veroordeeld. 'Een kleine minderheid van onze aanhang heeft de club te schande gemaakt', zegt de Romeinse club. In het statement meldt AS Roma dat het met Liverpool, de UEFA en de officiële instanties zal samenwerken om de daders te vatten. AS Roma spreekt verder zijn medeleven uit aan het slachtoffer en zijn familie.In de kwartfinales waren er ook al rellen srond de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Manchester City. Daarbij werd de spelersbus van de bezoekers beschadigd.Liverpool, met Simon Mignolet op de bank, won de heenmatch tegen het AS Roma van Radja Nainggolan met 5-2. De terugmatch in Rome vindt volgende woensdag 2 mei plaats. De winnaar treft in de finale Real Madrid of Bayern München.