Herbekijk hier de presentatie van het HollandBelgium Bid

The HollandBelgium Bid heeft donderdagochtend in Zürich zijn kandidatuur voor de organisatie van het WK voetbal in 2018 voorgesteld aan de leden van het Uitvoerend Comité (UC) van de FIFA. De presentatie werd zeer goed ontvangen door de internationale media.

Michel D'Hooghe, ex-voorzitter van de Belgische Voetbalbond (KBVB) en stemgerechtigd UC-lid, opende de debatten. Als UC-lid maakt D'Hooghe bewust geen deel uit van de kandidatuur, maar hij benadrukte dat hij wel volledig achter de kandidatuur staat.

Ruud Gullit, oud-voetballer en voorzitter van The HollandBelgium Bid, praatte de hele presentatie aan elkaar. Hij herhaalde in zes punten de sterktes van de kandidatuur: compact, groen, twee landen met een grote economische sterkte, de locatie in Europa, de bid als showcase voor gezamenlijke kandidaturen, en de 'legacy'.

Ook haalde Gullit aan dat België en Nederland, stichtende FIFA-leden, als enigen in West-Europa nog nooit een WK-eindronde mochten organiseren.

Toespraken en filmpjes

Daarnaast deden ook Johan Cruiff, Guus Hiddink, Jean-Marie Pfaff en de twee premiers Yves Leterme en Mark Rutte hun zegje. Cruijff praatte over het belang van de jeugd voor het voetbal met daarbij het World Coaches-programma dat België en Nederland willen opzetten, terwijl Pfaff het had over de belofte dat het WK een echt volksfeest zou worden.

Tussendoor werden filmpjes getoond met onder anderen Paul Van Himst, Romelu Lukaku en Wesley Sneijder. Oude interviews van Cruijff (1974) en Pfaff (1986) die heringesproken waren, waarin beiden het hadden over het WK 2018, zorgden voor de grappige noot.

Na de presentatie bedankte FIFA-baas Sepp Blatter het team voor "de les in voetbal" en de "interessante en verrijkende" presentatie.

Lovend

De presentatie van het HollandBelgium Bid werd bijzonder goed ontvangen door de internationale media. "Indrukwekkend en van grote klasse," stelde een reporters van persbureau Reuters. "Dit was echt heel leuk en goed," oordeelde een journalist van AFP.

Vele journalisten vonden het prachtig hoe vooral Gullit en co zich tegenover de FIFA-leden presenteerden. "Deze presentatie gaat eindelijk eens over voetbal. Jullie hebben het begrepen", zei een Engelse verslaggever.

Stemming

Nu is het wachten tot de leden van het Uitvoerend Comité later donderdag hun stem uitbrengen. Om 16u wordt bekendgemaakt wie het WK 2018 mag organiseren.

Zullen België en Nederland het WK 2018 binnenhalen? Doe de poll !

The HollandBelgium Bid heeft donderdagochtend in Zürich zijn kandidatuur voor de organisatie van het WK voetbal in 2018 voorgesteld aan de leden van het Uitvoerend Comité (UC) van de FIFA. De presentatie werd zeer goed ontvangen door de internationale media. Michel D'Hooghe, ex-voorzitter van de Belgische Voetbalbond (KBVB) en stemgerechtigd UC-lid, opende de debatten. Als UC-lid maakt D'Hooghe bewust geen deel uit van de kandidatuur, maar hij benadrukte dat hij wel volledig achter de kandidatuur staat. Ruud Gullit, oud-voetballer en voorzitter van The HollandBelgium Bid, praatte de hele presentatie aan elkaar. Hij herhaalde in zes punten de sterktes van de kandidatuur: compact, groen, twee landen met een grote economische sterkte, de locatie in Europa, de bid als showcase voor gezamenlijke kandidaturen, en de 'legacy'. Ook haalde Gullit aan dat België en Nederland, stichtende FIFA-leden, als enigen in West-Europa nog nooit een WK-eindronde mochten organiseren. Toespraken en filmpjes Daarnaast deden ook Johan Cruiff, Guus Hiddink, Jean-Marie Pfaff en de twee premiers Yves Leterme en Mark Rutte hun zegje. Cruijff praatte over het belang van de jeugd voor het voetbal met daarbij het World Coaches-programma dat België en Nederland willen opzetten, terwijl Pfaff het had over de belofte dat het WK een echt volksfeest zou worden. Tussendoor werden filmpjes getoond met onder anderen Paul Van Himst, Romelu Lukaku en Wesley Sneijder. Oude interviews van Cruijff (1974) en Pfaff (1986) die heringesproken waren, waarin beiden het hadden over het WK 2018, zorgden voor de grappige noot. Na de presentatie bedankte FIFA-baas Sepp Blatter het team voor "de les in voetbal" en de "interessante en verrijkende" presentatie.Lovend De presentatie van het HollandBelgium Bid werd bijzonder goed ontvangen door de internationale media. "Indrukwekkend en van grote klasse," stelde een reporters van persbureau Reuters. "Dit was echt heel leuk en goed," oordeelde een journalist van AFP. Vele journalisten vonden het prachtig hoe vooral Gullit en co zich tegenover de FIFA-leden presenteerden. "Deze presentatie gaat eindelijk eens over voetbal. Jullie hebben het begrepen", zei een Engelse verslaggever. Stemming Nu is het wachten tot de leden van het Uitvoerend Comité later donderdag hun stem uitbrengen. Om 16u wordt bekendgemaakt wie het WK 2018 mag organiseren. Zullen België en Nederland het WK 2018 binnenhalen? Doe de poll !