De club van Rode Duivel Nicolas Lombaerts deed vorige zomer megatransfers, betaalde 40 miljoen voor Axel Witsel en zelfs 50 miljoen voor de Braziliaan Hulk.

De Russen startten dan ook als topfavoriet in hun Champions Leaguepoule. Na twee speeldagen staan ze echter laatste, met nul punten uit twee wedstrijden. In de dubbele confrontatie met Anderlecht moet Zenit twee keer winnen of de Russen liggen eruit.

Milan en Malaga

"We wisten op voorhand dat de Europese campagne erg lastig zou worden, ondanks de komst van Hulk en Witsel," zegt Lombaerts in Knack. "Want dure transfers zijn niet het enige wat telt."

"Een van onze tegenstanders is AC Milan. Dat heeft tegenwoordig minder bekende namen in huis, maar het blijft wel Milan. Die club won de Champions League drie keer, voor ons is het zelfs nog maar de derde keer dat we meedoen. Kun je dan op voorhand zeggen: we zetten die ploeg wel even opzij? Natuurlijk niet."

'Van Malaga, nu groepsleider, wisten we op voorhand niet goed wat te denken maar dat is dus een ongelooflijk sterke ploeg. Anderlecht heeft dat ook mogen voelen."

"De conclusie is: als we tegen Anderlecht punten laten liggen, dan is het voor ons afgelopen. Maar eerlijk gezegd gingen we er op voorhand van uit dat we tegen hen 6 op 6 moesten halen. In deze groep is dat de logica zelve."

Respect

Hoe kijkt Zenit naar de Belgische landskampioen? Lombaerts: "Met respect. Wij konden thuis niets pakken tegen Milan, zij wonnen een punt in San Siro."

In 2010 troffen beide teams elkaar in de poules van de Europa League. Zenit won toen twee keer erg vlot. "Ja, maar daar koop je nu niets meer voor," aldus Lombaerts. "Ik herinner me dat we toen in Brussel na 25 minuten 0-3 voorstonden. Dan is het altijd leuk voetballen. Ik had het gevoel dat we toen niet het echte Anderlecht zagen. Bij ons liep het toen en bij hen blijkbaar niet, maar nu zou het gerust omgekeerd kunnen zijn. We gaan Anderlecht in elk geval niet onderschatten, dat kunnen we ons niet permitteren."

Sterktes en zwaktes

Welke tips heeft Lombaerts zijn trainer gegeven? "Dat Dieumerci Mbokani erg explosief is en waarschijnlijk de gevaarlijkste man bij Anderlecht. Dat de ploeg 90 minuten geconcentreerd kan blijven en in blok kan spelen, zoals ze dat deden in Milan. En dat we absoluut niet mogen denken dat het een gezondheidswandeling wordt, want dan zijn ze net het gevaarlijkst. Dat lijken mij de sterktes van Anderlecht."

"Over hun mindere punten hebben we het ook gehad, maar die ga ik tegen een journalist niet herhalen." (JVB/KVDA) Het volledige interview kan u lezen in Knack van 24 oktober 2012.

De club van Rode Duivel Nicolas Lombaerts deed vorige zomer megatransfers, betaalde 40 miljoen voor Axel Witsel en zelfs 50 miljoen voor de Braziliaan Hulk. De Russen startten dan ook als topfavoriet in hun Champions Leaguepoule. Na twee speeldagen staan ze echter laatste, met nul punten uit twee wedstrijden. In de dubbele confrontatie met Anderlecht moet Zenit twee keer winnen of de Russen liggen eruit. Milan en Malaga "We wisten op voorhand dat de Europese campagne erg lastig zou worden, ondanks de komst van Hulk en Witsel," zegt Lombaerts in Knack. "Want dure transfers zijn niet het enige wat telt." "Een van onze tegenstanders is AC Milan. Dat heeft tegenwoordig minder bekende namen in huis, maar het blijft wel Milan. Die club won de Champions League drie keer, voor ons is het zelfs nog maar de derde keer dat we meedoen. Kun je dan op voorhand zeggen: we zetten die ploeg wel even opzij? Natuurlijk niet." 'Van Malaga, nu groepsleider, wisten we op voorhand niet goed wat te denken maar dat is dus een ongelooflijk sterke ploeg. Anderlecht heeft dat ook mogen voelen." "De conclusie is: als we tegen Anderlecht punten laten liggen, dan is het voor ons afgelopen. Maar eerlijk gezegd gingen we er op voorhand van uit dat we tegen hen 6 op 6 moesten halen. In deze groep is dat de logica zelve."Respect Hoe kijkt Zenit naar de Belgische landskampioen? Lombaerts: "Met respect. Wij konden thuis niets pakken tegen Milan, zij wonnen een punt in San Siro." In 2010 troffen beide teams elkaar in de poules van de Europa League. Zenit won toen twee keer erg vlot. "Ja, maar daar koop je nu niets meer voor," aldus Lombaerts. "Ik herinner me dat we toen in Brussel na 25 minuten 0-3 voorstonden. Dan is het altijd leuk voetballen. Ik had het gevoel dat we toen niet het echte Anderlecht zagen. Bij ons liep het toen en bij hen blijkbaar niet, maar nu zou het gerust omgekeerd kunnen zijn. We gaan Anderlecht in elk geval niet onderschatten, dat kunnen we ons niet permitteren." Sterktes en zwaktes Welke tips heeft Lombaerts zijn trainer gegeven? "Dat Dieumerci Mbokani erg explosief is en waarschijnlijk de gevaarlijkste man bij Anderlecht. Dat de ploeg 90 minuten geconcentreerd kan blijven en in blok kan spelen, zoals ze dat deden in Milan. En dat we absoluut niet mogen denken dat het een gezondheidswandeling wordt, want dan zijn ze net het gevaarlijkst. Dat lijken mij de sterktes van Anderlecht." "Over hun mindere punten hebben we het ook gehad, maar die ga ik tegen een journalist niet herhalen." (JVB/KVDA) Het volledige interview kan u lezen in Knack van 24 oktober 2012.