Legear vertelt in Sport/Voetbalmagazine onder meer dat hij zich nooit thuis heeft gevoeld bij Terek, zowel op als naast het veld, en dat hij nooit voor de club zou hebben getekend als hij had geweten wat hem te wachten stond.

De 26-jarige Luikenaar ruilde in 2011 Anderlecht voor het team uit de Tsjetsjeense hoofdstad.

In een verklaring op de website van Terek Grozny haalt clubvoorzitter Daudov fel uit naar Legear, wiens contract dit seizoen afloopt.

Sancties

"Hij beschadigt het imago en de reputatie van de club. Het is bovendien niet de eerste keer dat dit gebeurt. Iedereen herinnert zich hoe hij in dronken toestand een benzinestation binnenreed (in oktober 2012 in Tongeren, red). Legear heeft niet het recht zich zo uit te laten en gepaste sancties zullen volgen."

De clubpreses kondigt prompt aan dat het salaris van Legear wordt gehalveerd. "Zijn contract wordt aangepast en zijn loon met 50 procent verminderd. Eerlijk gezegd kunnen we niet wachten tot zijn contract afloopt. Hij is hier om te voetballen en te werken maar het lijkt alsof hij de Belgische cafés mist.

We willen hem graag van de hand doen maar professionele clubs zijn niet geïnteresseerd in spelers met een voorliefde voor sterke drank en rijden onder invloed. Dat is het beeld dat Legear voor zichzelf heeft gecreëerd." (Belga/EE)

Legear vertelt in Sport/Voetbalmagazine onder meer dat hij zich nooit thuis heeft gevoeld bij Terek, zowel op als naast het veld, en dat hij nooit voor de club zou hebben getekend als hij had geweten wat hem te wachten stond. De 26-jarige Luikenaar ruilde in 2011 Anderlecht voor het team uit de Tsjetsjeense hoofdstad. In een verklaring op de website van Terek Grozny haalt clubvoorzitter Daudov fel uit naar Legear, wiens contract dit seizoen afloopt. Sancties "Hij beschadigt het imago en de reputatie van de club. Het is bovendien niet de eerste keer dat dit gebeurt. Iedereen herinnert zich hoe hij in dronken toestand een benzinestation binnenreed (in oktober 2012 in Tongeren, red). Legear heeft niet het recht zich zo uit te laten en gepaste sancties zullen volgen." De clubpreses kondigt prompt aan dat het salaris van Legear wordt gehalveerd. "Zijn contract wordt aangepast en zijn loon met 50 procent verminderd. Eerlijk gezegd kunnen we niet wachten tot zijn contract afloopt. Hij is hier om te voetballen en te werken maar het lijkt alsof hij de Belgische cafés mist. We willen hem graag van de hand doen maar professionele clubs zijn niet geïnteresseerd in spelers met een voorliefde voor sterke drank en rijden onder invloed. Dat is het beeld dat Legear voor zichzelf heeft gecreëerd." (Belga/EE)