Als Arsène Wenger vertrekt bij de Londense voetbalclub, betekent dat niet het einde van zijn trainersloopbaan. De 67-jarige Fransman wil sowieso door als trainer. Is het niet bij Arsenal, dan wel ergens anders. Dat zei hij vrijdag tijdens een persconferentie, die na de ruime nederlaag van de Gunners van woensdag bij Bayern München in de Champions League (5-1) druk bezocht werd.

'Ik zal de komende periode met het bestuur praten. De club is belangrijk, het gaat niet om mij. Wat er ook gebeurt, ik zal volgend seizoen weer trainer zijn. Hier of ergens anders, dat is een zekerheid', zei Wenger vrijdag.

Geen prijs

De druk op Wenger neemt de laatste tijd steeds meer toe. De uitschakeling in de Champions League is na de zware nederlaag in München zo goed als een feit en ook de Engelse titel zit er normaal gesproken niet meer in.

20 jaar Wenger bij Arsenal, Sport/Voetbalmagazine
20 jaar Wenger bij Arsenal © Sport/Voetbalmagazine

Arsenal, momenteel vierde in de stand met tien punten minder dan leider Chelsea, werd in 2004 voor het laatst landskampioen.

20 jaar

Als de wegen van Arsenal en Wenger scheiden, zal dat het einde betekenen van een uitzonderlijk huwelijk. De Fransman staat maar liefst meer dan 20 jaar aan het roer van The Gunners - op 28 september 1996 kondigde de Londense club zijn komst aan. Daarvoor had hij AS Monaco en het Japanse Nagoya Grampus Eight gecoacht.

Hoe hij de voorbije 20 jaar zijn stempel op de club drukte en Arsenal Arsènal werd, beschreef Sport/Voetbalmagazine in september vorig jaar. Lees de volledige analyse.

Lees ook: Wengeriaans, 10 memorabele quotes uit 20 jaar Wenger bij Arsenal

Als Arsène Wenger vertrekt bij de Londense voetbalclub, betekent dat niet het einde van zijn trainersloopbaan. De 67-jarige Fransman wil sowieso door als trainer. Is het niet bij Arsenal, dan wel ergens anders. Dat zei hij vrijdag tijdens een persconferentie, die na de ruime nederlaag van de Gunners van woensdag bij Bayern München in de Champions League (5-1) druk bezocht werd.'Ik zal de komende periode met het bestuur praten. De club is belangrijk, het gaat niet om mij. Wat er ook gebeurt, ik zal volgend seizoen weer trainer zijn. Hier of ergens anders, dat is een zekerheid', zei Wenger vrijdag.De druk op Wenger neemt de laatste tijd steeds meer toe. De uitschakeling in de Champions League is na de zware nederlaag in München zo goed als een feit en ook de Engelse titel zit er normaal gesproken niet meer in. Arsenal, momenteel vierde in de stand met tien punten minder dan leider Chelsea, werd in 2004 voor het laatst landskampioen.Als de wegen van Arsenal en Wenger scheiden, zal dat het einde betekenen van een uitzonderlijk huwelijk. De Fransman staat maar liefst meer dan 20 jaar aan het roer van The Gunners - op 28 september 1996 kondigde de Londense club zijn komst aan. Daarvoor had hij AS Monaco en het Japanse Nagoya Grampus Eight gecoacht.Hoe hij de voorbije 20 jaar zijn stempel op de club drukte en Arsenal Arsènal werd, beschreef Sport/Voetbalmagazine in september vorig jaar. Lees de volledige analyse.Lees ook: Wengeriaans, 10 memorabele quotes uit 20 jaar Wenger bij Arsenal