Daar waar hij van 2006 tot 2008 schitterde aan de zijde van Gustavo Colman en Ederson Tormena. Het trio leidde het toenmalige Germinal Beerschot naar een vijfde plaats in het seizoen 2007/2008. "In dat seizoen waren niet alleen de resultaten goed, maar ook de manier waarop we speelden", zegt de Argentijnse spelmaker deze week in een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine. "Maar er veranderde hier intussen heel veel."

Over het huidige Beerschot tast Losada nog wat in het duister. "Ook voor mij zijn de meeste jongens nieuw. We moeten elkaar nog leren kennen op het veld. In elk geval werkten we de afgelopen weken heel hard, zeker op fysiek vlak. De voorbereiding die we nu achter de rug hebben, is de zwaarste die ik in Europa al meemaakte. Maar ik voel me heel goed."

"De trainer gebruikte veel oefenmatchen om dingen uit te proberen en in de marge van die wedstrijden moesten we soms harde trainingsoefeningen afwerken. Bij momenten waren we niet fris genoeg meer om een echte match te spelen, maar dat was de bedoeling."

Over het potentieel in zijn ploeg is Losada alvast positief: "Gary Kachelmacher verraste me in positieve zin. En ik hou ook enorm van het voetbal van Sherjill MacDonald. Hij is het soort voetballer met wie ik graag samenspeel. Technisch en snel, kan acties maken en de mogelijkheid creëren om een pass te geven."

Om de jonge bende van Beerschot op sleeptouw te nemen wordt onder meer in de richting van de Argentijn gekeken, hij moet een leider worden. "Ik zal vooral een positieve leider proberen te zijn. Een jonge groep als deze heeft meer ondersteuning dan getier nodig. Ik ben ook jong geweest." (lacht)

Waar het dan moet eindigen, durft Losada niet uit te spreken. "Ik hoop minstens op een rustig seizoen. Een plaats in de top zes kan ik niet beloven, want ik weet op dit moment niet tot wat we in staat zijn." (KDR/MS)

Daar waar hij van 2006 tot 2008 schitterde aan de zijde van Gustavo Colman en Ederson Tormena. Het trio leidde het toenmalige Germinal Beerschot naar een vijfde plaats in het seizoen 2007/2008. "In dat seizoen waren niet alleen de resultaten goed, maar ook de manier waarop we speelden", zegt de Argentijnse spelmaker deze week in een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine. "Maar er veranderde hier intussen heel veel." Over het huidige Beerschot tast Losada nog wat in het duister. "Ook voor mij zijn de meeste jongens nieuw. We moeten elkaar nog leren kennen op het veld. In elk geval werkten we de afgelopen weken heel hard, zeker op fysiek vlak. De voorbereiding die we nu achter de rug hebben, is de zwaarste die ik in Europa al meemaakte. Maar ik voel me heel goed." "De trainer gebruikte veel oefenmatchen om dingen uit te proberen en in de marge van die wedstrijden moesten we soms harde trainingsoefeningen afwerken. Bij momenten waren we niet fris genoeg meer om een echte match te spelen, maar dat was de bedoeling." Over het potentieel in zijn ploeg is Losada alvast positief: "Gary Kachelmacher verraste me in positieve zin. En ik hou ook enorm van het voetbal van Sherjill MacDonald. Hij is het soort voetballer met wie ik graag samenspeel. Technisch en snel, kan acties maken en de mogelijkheid creëren om een pass te geven." Om de jonge bende van Beerschot op sleeptouw te nemen wordt onder meer in de richting van de Argentijn gekeken, hij moet een leider worden. "Ik zal vooral een positieve leider proberen te zijn. Een jonge groep als deze heeft meer ondersteuning dan getier nodig. Ik ben ook jong geweest." (lacht) Waar het dan moet eindigen, durft Losada niet uit te spreken. "Ik hoop minstens op een rustig seizoen. Een plaats in de top zes kan ik niet beloven, want ik weet op dit moment niet tot wat we in staat zijn." (KDR/MS)