Regerend wereldkampioen Duitsland is ondergebracht in groep B van de Confederations Cup (17 juni-2 juli 2017), samen met Chili, Australië en de winnaar van de Africa Cup 2017 (die in februari doorgaat in Gabon). Europees kampioen Portugal neemt het in poule A op tegen gastland Rusland, Mexico en Nieuw-Zeeland. Dat blijkt zaterdag uit de loting in Kazan voor de generale repetitie van het WK 2018., net als dit toernooi in Rusland Na het WK wordt de Confederations Cup als het belangrijkste toernooi beschouwd door de FIFA.

De eerste twee van elke poule stoten door naar de halve finales. De wedstrijden worden in vier WK-speelsteden (Sint-Petersburg, Moskou, Kazan en Sotsji) afgewerkt. De voorbije drie edities van de Confederations Cup werden gewonnen door Brazilië, dat er deze keer niet bij is.

Bij de loting in Kazan speelden voormalig polsstokspringster Yelena Isinbayeva en voormalig voetballer Sergey Semak een prominente rol. Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino was aanwezig in de zaal.

Op 202 dagen van de openingswedstrijd (Rusland - Nieuw-Zeeland op 17 juni 2017 in Sint-Petersburg) van de Confederations Cup wordt het gastland geplaagd door verschillende kopzorgen. Zo liep het bouwen van de stadions heel wat vertraging op en hangt er een waas van corruptie over de voorbereidingen. Verder slaagt de Russische nationale ploeg er niet in indruk te maken. De Russen zijn pas 55e op de FIFA-ranking. (BELGA/JVL)

Regerend wereldkampioen Duitsland is ondergebracht in groep B van de Confederations Cup (17 juni-2 juli 2017), samen met Chili, Australië en de winnaar van de Africa Cup 2017 (die in februari doorgaat in Gabon). Europees kampioen Portugal neemt het in poule A op tegen gastland Rusland, Mexico en Nieuw-Zeeland. Dat blijkt zaterdag uit de loting in Kazan voor de generale repetitie van het WK 2018., net als dit toernooi in Rusland Na het WK wordt de Confederations Cup als het belangrijkste toernooi beschouwd door de FIFA. De eerste twee van elke poule stoten door naar de halve finales. De wedstrijden worden in vier WK-speelsteden (Sint-Petersburg, Moskou, Kazan en Sotsji) afgewerkt. De voorbije drie edities van de Confederations Cup werden gewonnen door Brazilië, dat er deze keer niet bij is. Bij de loting in Kazan speelden voormalig polsstokspringster Yelena Isinbayeva en voormalig voetballer Sergey Semak een prominente rol. Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino was aanwezig in de zaal. Op 202 dagen van de openingswedstrijd (Rusland - Nieuw-Zeeland op 17 juni 2017 in Sint-Petersburg) van de Confederations Cup wordt het gastland geplaagd door verschillende kopzorgen. Zo liep het bouwen van de stadions heel wat vertraging op en hangt er een waas van corruptie over de voorbereidingen. Verder slaagt de Russische nationale ploeg er niet in indruk te maken. De Russen zijn pas 55e op de FIFA-ranking. (BELGA/JVL)