Louis Van Gaal: ‘Ajax stond in de fik’

© Reuters

Louis Van Gaal gaat in een interview met het Nederlandse voetbalblad Elf voor het eerst uitgebreid in op de machtsstrijd bij Ajax.

Louis Van Gaal gaat in een interview met het Nederlandse voetbalblad Elf voor het eerst uitgebreid in op de machtsstrijd bij Ajax. De voormalige trainer en directeur van de Amsterdamse club wilde terugkeren om een einde te maken aan de chaos binnen Ajax.

Van Gaal ging in oktober op uitnodiging van AZ mee naar de uitwedstrijd tegen Ajax. “In de ArenA zijn toen zoveel mensen tegen me aangelopen”, vertelde hij aan Elf. “Werknemers, ereleden, leden van de ledenraad… Allemaal spraken zij over de chaos en de onrust en vonden ze dat het de hoogste tijd voor mij werd om terug te komen. Om te helpen.”

Nadien kreeg Van Gaal de vraag of hij niet de algemeen directeur van Ajax zou kunnen worden. “Dat was vooral om de club uit de brand te helpen, want die stond in de fik”.

Edgar Davids van de raad van commissarissen legde uiteindelijk het contact met Van Gaal. “Cruijff was commissaris en ik wist niet precies wat er gebeurde. Maar toch zei ik dat ik bereid was om met de rvc te praten. Ook die gaf dezelfde redenen aan: geen leiding, geen communicatie, geen structuur en zeker geen samenwerking op de werkvloer”.

De aanstelling ging uiteindelijk niet door. “Ik heb de rvc meteen verteld dat, zodra de naam Van Gaal zou vallen, Cruijff er letterlijk álles aan zou doen dat tegen te houden”, aldus Van Gaal, die niet uitsluit in de toekomt nog voor Ajax te gaan werken. (ANP/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content