Louis van Gaal gaf deze zomer bijna 200 miljoen uit bij Manchester United

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Met de komst van de Colombiaan Radamel Falcao en de Nederlander Dailey Blind spendeerde Manchester United deze zomer bijna 200 miljoen euro aan inkomende transfers.

Manager Louis van Gaal realiseerde op de laatste dag van de transfermarkt nog twee opmerkelijke transfers. Voor Blind betaalde ManU 13,5 miljoen pond (circa 18 miljoen euro) aan Ajax, terwijl Falcao volgens verschillende bronnen bij AS Monaco is uitgeleend voor 10 miljoen euro, met een aankoopoptie die kan oplopen tot 55 miljoen euro.

Eerder deze zomer trok Manchester United, dat na een teleurstellend seizoen 2013-2014 opnieuw wil meestrijden voor de prijzen, ook al de Argentijnen Angel Di Maria (voor 75 miljoen euro van Real Madrid) en Marcos Rojo (20 miljoen euro van Sporting Lissabon), de Spanjaard Ander Herrera (37 miljoen euro van Athletic Bilbao) en de Engelsman Luke Shaw (34 miljoen euro van Southampton) aan. In totaal spendeerde de club van Rode Duivels Marouane Fellaini en Adnan Januzaj dus bijna 200 miljoen euro aan nieuwe spelers.

Volgens de BBC gaven alle clubs in de Premier League samen maar liefst 835 miljoen pond (ruim een miljard euro) uit aan inkomende transfers, een record.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content