De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal heeft zijn selectie voor het WK in Brazilië zo goed als rond. Van 20 van de 23 spelers is hij zeker, over 3 namen twijfelt hij nog.

Dat heeft Van Gaal gezegd tijdens een persconferentie in het Portugese Lagos, waar Oranje op trainingsstage is. Dat meldt Elsevier.nl.

Van Persie en Sneijder

Vorige week zei Van Gaal nog alleen zeker te zijn van Robin van Persie en Arjen Robben. Na de trainingsstage in Portugal is de bondscoach zeker van twintig namen. Over een week, op maandag 2 juni, moet Van Gaal 23 definitieve spelers bij de FIFA inleveren.

Of Wesley Sneijder bij die selectie zit, is nog onzeker. Maar Van Gaal was voor het eerst opvallend positief over één van de sterren tijdens het WK in Zuid-Afrika. De bondscoach noemde Sneijder 'een positieve verrassing'. Hij zei 'verschil' te zien met de eerdere periode waarin Van Gaal Sneijder de aanvoerdersband ontnam en niet meer selecteerde.

Topfit

Verder wilde Van Gaal geen namen noemen, maar hij zei wel dat spelers die niet topfit zijn gewoon geselecteerd kunnen worden.

Dit biedt mogelijkheden voor Rafael van der Vaart en Paul Verhaegh die trainingen moesten laten schieten vanwege fysieke mankementen.

13 juni

Het WK in Brazilië begint voor Oranje op vrijdag 13 juni met de wedstrijd tegen wereldkampioen Spanje. Nederland neemt het in groep B ook op tegen Chili en Australië.

Na de Wereldbeker gaat Van Gaal aan de slag als manager van Manchester United. (elsevier.nl/KVDA)

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal heeft zijn selectie voor het WK in Brazilië zo goed als rond. Van 20 van de 23 spelers is hij zeker, over 3 namen twijfelt hij nog. Dat heeft Van Gaal gezegd tijdens een persconferentie in het Portugese Lagos, waar Oranje op trainingsstage is. Dat meldt Elsevier.nl. Van Persie en SneijderVorige week zei Van Gaal nog alleen zeker te zijn van Robin van Persie en Arjen Robben. Na de trainingsstage in Portugal is de bondscoach zeker van twintig namen. Over een week, op maandag 2 juni, moet Van Gaal 23 definitieve spelers bij de FIFA inleveren. Of Wesley Sneijder bij die selectie zit, is nog onzeker. Maar Van Gaal was voor het eerst opvallend positief over één van de sterren tijdens het WK in Zuid-Afrika. De bondscoach noemde Sneijder 'een positieve verrassing'. Hij zei 'verschil' te zien met de eerdere periode waarin Van Gaal Sneijder de aanvoerdersband ontnam en niet meer selecteerde. Topfit Verder wilde Van Gaal geen namen noemen, maar hij zei wel dat spelers die niet topfit zijn gewoon geselecteerd kunnen worden. Dit biedt mogelijkheden voor Rafael van der Vaart en Paul Verhaegh die trainingen moesten laten schieten vanwege fysieke mankementen. 13 juni Het WK in Brazilië begint voor Oranje op vrijdag 13 juni met de wedstrijd tegen wereldkampioen Spanje. Nederland neemt het in groep B ook op tegen Chili en Australië. Na de Wereldbeker gaat Van Gaal aan de slag als manager van Manchester United. (elsevier.nl/KVDA)