Met vier op negen heeft Gent zijn start gemist, maar Michel Louwagie heeft een goed oog in het vervolg. Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met de manager van de Buffalo's. S/VM: Gaat Gent zich nog tonen in de laatste dagen van de transferperiode?

Michel Louwagie: "Ja. In welke positie we nog iets zoeken, wil ik niet zeggen. Aan de andere kant zijn er spelers die weg willen en waar interesse voor is. Er zijn slapende en half slapende dossiers."

Is Marko Suler een slapend dossier?

"Half slapend, zoals altijd bij hem. In de drie en een half jaar dat hij hier is heeft hij het altijd gehad over het feit dat er interesse geweest zou zijn voor hem. Nu we hem in november 2010 beloofden mee te werken als er deze zomer interesse zou zijn, is er niets gekomen."

Smolders werd in de basiself gezien, maar zou naar Bergen kunnen. "Smolders heeft nog niet aangegeven dat hij weg wil, maar op zijn leeftijd kiezen spelers vaak voor zekerheid. Terwijl wij net hebben beslist dat we het voor spelers boven de 30 van jaar tot jaar bekijken. Dus: geen contracten meer voor twee jaar. Dat geldt ook voor Elimane Coulibaly. Die is hier graag, en mag van mij gerust blijven, maar als zijn contract verlengd wordt, zal het ook maar voor één jaar zijn."

Gent brengt goed voetbal maar haalt amper punten. Bent u dan ontgoocheld of tevreden?

"Tevreden. Liever zoals nu dan dat we uit maar twee kansen twee goals hadden gemaakt. Qua spelniveau kunnen we niet veel beter meer."

De eerste keer dat Sollied kwam, waren jullie in de wolken. De tweede keer viel hij jullie erg tegen. Heb je je niet afgevraagd welke van de twee Sollieds je nu zou krijgen? "Toch wel. Daarom hebben we het vorig jaar ook niet gedurfd om hem te halen toen Michel Preud'homme wegging, al hebben we wel aan hem gedacht. Nu maakte hij tijdens de besprekingen een enorm gemotiveerde indruk, en die motivatie straalt hij in het dagelijkse werk nog steeds uit. De tweede keer toen hij kwam, hebben wij enorm aangedrongen, terwijl hij aarzelde. Wij hebben toen overdreven, daardoor kon het geen perfect huwelijk worden."

Hebben jullie een beter team dan vorig jaar?

"We hebben alvast een betere verdediging, maar links en rechts zijn er nog zaken die beter kunnen. Vorig jaar hadden we ongelofelijk veel pech, op alle vlakken."

Is Gent in uw ogen een titelkandidaat?

"Zo lang we niet in ons nieuw stadion spelen, blijft het doel Europees voetbal halen." (GF)

Met vier op negen heeft Gent zijn start gemist, maar Michel Louwagie heeft een goed oog in het vervolg. Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met de manager van de Buffalo's. S/VM: Gaat Gent zich nog tonen in de laatste dagen van de transferperiode?Michel Louwagie: "Ja. In welke positie we nog iets zoeken, wil ik niet zeggen. Aan de andere kant zijn er spelers die weg willen en waar interesse voor is. Er zijn slapende en half slapende dossiers." Is Marko Suler een slapend dossier? "Half slapend, zoals altijd bij hem. In de drie en een half jaar dat hij hier is heeft hij het altijd gehad over het feit dat er interesse geweest zou zijn voor hem. Nu we hem in november 2010 beloofden mee te werken als er deze zomer interesse zou zijn, is er niets gekomen." Smolders werd in de basiself gezien, maar zou naar Bergen kunnen. "Smolders heeft nog niet aangegeven dat hij weg wil, maar op zijn leeftijd kiezen spelers vaak voor zekerheid. Terwijl wij net hebben beslist dat we het voor spelers boven de 30 van jaar tot jaar bekijken. Dus: geen contracten meer voor twee jaar. Dat geldt ook voor Elimane Coulibaly. Die is hier graag, en mag van mij gerust blijven, maar als zijn contract verlengd wordt, zal het ook maar voor één jaar zijn." Gent brengt goed voetbal maar haalt amper punten. Bent u dan ontgoocheld of tevreden? "Tevreden. Liever zoals nu dan dat we uit maar twee kansen twee goals hadden gemaakt. Qua spelniveau kunnen we niet veel beter meer." De eerste keer dat Sollied kwam, waren jullie in de wolken. De tweede keer viel hij jullie erg tegen. Heb je je niet afgevraagd welke van de twee Sollieds je nu zou krijgen? "Toch wel. Daarom hebben we het vorig jaar ook niet gedurfd om hem te halen toen Michel Preud'homme wegging, al hebben we wel aan hem gedacht. Nu maakte hij tijdens de besprekingen een enorm gemotiveerde indruk, en die motivatie straalt hij in het dagelijkse werk nog steeds uit. De tweede keer toen hij kwam, hebben wij enorm aangedrongen, terwijl hij aarzelde. Wij hebben toen overdreven, daardoor kon het geen perfect huwelijk worden." Hebben jullie een beter team dan vorig jaar? "We hebben alvast een betere verdediging, maar links en rechts zijn er nog zaken die beter kunnen. Vorig jaar hadden we ongelofelijk veel pech, op alle vlakken." Is Gent in uw ogen een titelkandidaat? "Zo lang we niet in ons nieuw stadion spelen, blijft het doel Europees voetbal halen." (GF)