Luis Suarez, de Uruguayaanse topaanvaller van Ajax Amsterdam, is zeven competitiewedstrijden geschorst omdat hij afgelopen weekend PSV-speler Otman Bakkal beet.

Ajax laat weten dat de club het schikkingsvoorstel van de aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) aanvaardde. De schorsing gaat onmiddellijk in.

Beet

Suarez beet zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen PSV (0-0) tegenstander Otman Bakkal in de schouder. Scheidsrechter Björn Kuipers ontging het incident, maar de aanklager ging op basis van tv-beelden toch over tot vervolging van de 23-jarige spits.

Ajax nam na het incident zelf al maatregelen tegen zijn aanvoerder. De club schorste Suarez voor twee wedstrijden en legde hem een hoge boete op. Dat bedrag gaat naar een goed doel.

Luis Suarez, de Uruguayaanse topaanvaller van Ajax Amsterdam, is zeven competitiewedstrijden geschorst omdat hij afgelopen weekend PSV-speler Otman Bakkal beet. Ajax laat weten dat de club het schikkingsvoorstel van de aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) aanvaardde. De schorsing gaat onmiddellijk in. Beet Suarez beet zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen PSV (0-0) tegenstander Otman Bakkal in de schouder. Scheidsrechter Björn Kuipers ontging het incident, maar de aanklager ging op basis van tv-beelden toch over tot vervolging van de 23-jarige spits. Ajax nam na het incident zelf al maatregelen tegen zijn aanvoerder. De club schorste Suarez voor twee wedstrijden en legde hem een hoge boete op. Dat bedrag gaat naar een goed doel.