De 32-jarige Modric haalde het in de verkiezing van zijn voormalig Real-ploeggenoot Cristiano Ronaldo (nu Juventus) en Mo Salah (Liverpool).

CR7 werd wel verkozen tot beste aanvaller, Modric ging eerder al met de trofee voor de beste middenvelder aan de haal.

Met Kevin De Bruyne (zevende) en Eden Hazard (negende) eindigden er twee Belgen in de top tien. Lionel Messi kwam niet verder dan de vijfde stek.

De laureaat werd aangeduid door 80 coaches van clubs die vorig seizoen deelnamen aan de groepsfases van de Champions League (32) en de Europa League (48), en 55 journalisten.

De 32-jarige Modric haalde het in de verkiezing van zijn voormalig Real-ploeggenoot Cristiano Ronaldo (nu Juventus) en Mo Salah (Liverpool). CR7 werd wel verkozen tot beste aanvaller, Modric ging eerder al met de trofee voor de beste middenvelder aan de haal. Met Kevin De Bruyne (zevende) en Eden Hazard (negende) eindigden er twee Belgen in de top tien. Lionel Messi kwam niet verder dan de vijfde stek.De laureaat werd aangeduid door 80 coaches van clubs die vorig seizoen deelnamen aan de groepsfases van de Champions League (32) en de Europa League (48), en 55 journalisten.