Ondanks de vele geruchten (vooral Chelsea-gebonden) zit Romelu Lukaku nog steeds bij Anderlecht. Het deert de achttienjarige spits niet. Integendeel, het enige waar hij zich op concentreert is voetballen en klaar zijn voor een knallende competitiestart.

"Na mijn examens ben ik direct beginnen te trainen. De eerste twee weken heb ik veel duurlopen gedaan, en stabiliteitsoefeningen. Ook mijn steunzolen zijn nog wat gecorrigeerd. In mijn eerste twee jaar in de A-kern van Anderlecht had ik telkens ergens last van in de voorbereiding, waardoor ik niet optimaal aan de start van de competitie verscheen. Nu wilde ik echt alles van a tot z meemaken. Dat is gelukt", vertelt Lukaku deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Ondertussen heeft een ander jong en Belgisch talent, Thibaut Courtois, wel al zijn krabbel gezet onder een contract bij Chelsea. En dat na amper één volledig seizoen in de Belgische competitie.

Lukaku begrijpt hem: "Ik ken Thibaut heel goed. Ik had er met hem over gesproken in Oostenrijk. Die jongen gaat het maken daar. Voor mij heeft hij een goede keuze gemaakt. Hij wordt nu eerste keeper bij Atlético Madrid. Sorry, hoor: eerste keeper bij Genk of eerste keeper bij Atlético Madrid: wat zou jij doen?"

"Het grote voordeel is bovendien: hij is weg nu van de binnenlandse druk, want hier ging hij met druk moeten keepen. In Spanje kent niemand hem en kan hij zich in alle rust ontwikkelen. Dáárom heeft hij een goede keuze gemaakt."

Tussen haakjes: Lukaku heeft dezelfde makelaar als Courtois. "Dus wie weet zit ik straks ook daar...", grijnst de jonge spits. "Misschien. We'll see." (JH/MS)

Ondanks de vele geruchten (vooral Chelsea-gebonden) zit Romelu Lukaku nog steeds bij Anderlecht. Het deert de achttienjarige spits niet. Integendeel, het enige waar hij zich op concentreert is voetballen en klaar zijn voor een knallende competitiestart. "Na mijn examens ben ik direct beginnen te trainen. De eerste twee weken heb ik veel duurlopen gedaan, en stabiliteitsoefeningen. Ook mijn steunzolen zijn nog wat gecorrigeerd. In mijn eerste twee jaar in de A-kern van Anderlecht had ik telkens ergens last van in de voorbereiding, waardoor ik niet optimaal aan de start van de competitie verscheen. Nu wilde ik echt alles van a tot z meemaken. Dat is gelukt", vertelt Lukaku deze week in Sport/Voetbalmagazine. Ondertussen heeft een ander jong en Belgisch talent, Thibaut Courtois, wel al zijn krabbel gezet onder een contract bij Chelsea. En dat na amper één volledig seizoen in de Belgische competitie. Lukaku begrijpt hem: "Ik ken Thibaut heel goed. Ik had er met hem over gesproken in Oostenrijk. Die jongen gaat het maken daar. Voor mij heeft hij een goede keuze gemaakt. Hij wordt nu eerste keeper bij Atlético Madrid. Sorry, hoor: eerste keeper bij Genk of eerste keeper bij Atlético Madrid: wat zou jij doen?" "Het grote voordeel is bovendien: hij is weg nu van de binnenlandse druk, want hier ging hij met druk moeten keepen. In Spanje kent niemand hem en kan hij zich in alle rust ontwikkelen. Dáárom heeft hij een goede keuze gemaakt." Tussen haakjes: Lukaku heeft dezelfde makelaar als Courtois. "Dus wie weet zit ik straks ook daar...", grijnst de jonge spits. "Misschien. We'll see." (JH/MS)