Donderdag trekt Everton FC naar het Zwitserse Bern, waar het om 19u het kunstgras op moet voor de heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. In een interview met Fan! verstopt Romelu Lukaku (21) zijn ambities niet op het Europese toneel. "Ik denk dat we de beste ploeg in de Europa League zijn. We hebben er al ons beste voetbal gespeeld. De meeste ploegen kunnen niet mee met de intensiteit van ons spel. Wij spelen heel snel naar voren, maar als we willen kunnen we de bal ook bijhouden of het ritme veranderen. Veel ploegen in de Europa League hebben daar moeite mee."

"Tegen Wolfsburg hebben we uit en thuis de wedstrijd gedomineerd", gaat de spits verder. "Die club heeft me trouwens een aanbod gedaan. Ik heb toen veel gepraat met Junior (Malanda), maar uit de match tegen Wolfsburg (4-1 thuis en 0-2 ginder) blijkt dat ik met Everton de juiste keuze gemaakt heb. We hebben de mensen laten zien dat we de Europa League echt willen winnen. Dat is mijn grote doel. Een trofee binnenhalen. Ik wil de Europa League winnen en mijn medespelers weten dat."

Knokken in de Premier League

Die torenhoge verwachtingen in de tweede Europese clubcompetitie, heeft veel te maken met de tegenvallende prestaties van Everton in de Premier League. Daar bekleden de Toffees voorlopig slechts de twaalfde plaats, ver weg van de vooropgestelde top vijf en bijbehorend Champions League-ticket. De Rode Duivel voelt het als zijn verantwoordelijkheid om de ploeg op sleeptouw te nemen. "Ik voel meer verantwoordelijkheid in wat ik doe op het veld. Ik wil meer scoren en blessurevrij blijven. Ik heb de strijd om de Europese plaatsen nog niet opgegeven. In voetbal, en zeker in Engeland, begint de race om de plaatsen in maart. Tot dan hebben we nog vijf matchen. We moeten alles uit de kast halen en dan komen we er weer bij."

"Daarna telt de stress. Wie is het meest stressbestendig? Op het einde van het seizoen heb je gevaarlijke uitmatchen tegen een degradatiekandidaat bij wie je punten kunt verliezen. Zoals Liverpool vorig seizoen op Crystal Palace overkwam. Je moet heel het seizoen gefocust blijven. En zolang het niet mathematisch gedaan is, moet je er in blijven geloven", aldus een vastberaden Lukaku. Zaterdag ontvangt Everton rode lantaarn Leicester City.

Donderdag trekt Everton FC naar het Zwitserse Bern, waar het om 19u het kunstgras op moet voor de heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. In een interview met Fan! verstopt Romelu Lukaku (21) zijn ambities niet op het Europese toneel. "Ik denk dat we de beste ploeg in de Europa League zijn. We hebben er al ons beste voetbal gespeeld. De meeste ploegen kunnen niet mee met de intensiteit van ons spel. Wij spelen heel snel naar voren, maar als we willen kunnen we de bal ook bijhouden of het ritme veranderen. Veel ploegen in de Europa League hebben daar moeite mee.""Tegen Wolfsburg hebben we uit en thuis de wedstrijd gedomineerd", gaat de spits verder. "Die club heeft me trouwens een aanbod gedaan. Ik heb toen veel gepraat met Junior (Malanda), maar uit de match tegen Wolfsburg (4-1 thuis en 0-2 ginder) blijkt dat ik met Everton de juiste keuze gemaakt heb. We hebben de mensen laten zien dat we de Europa League echt willen winnen. Dat is mijn grote doel. Een trofee binnenhalen. Ik wil de Europa League winnen en mijn medespelers weten dat."Die torenhoge verwachtingen in de tweede Europese clubcompetitie, heeft veel te maken met de tegenvallende prestaties van Everton in de Premier League. Daar bekleden de Toffees voorlopig slechts de twaalfde plaats, ver weg van de vooropgestelde top vijf en bijbehorend Champions League-ticket. De Rode Duivel voelt het als zijn verantwoordelijkheid om de ploeg op sleeptouw te nemen. "Ik voel meer verantwoordelijkheid in wat ik doe op het veld. Ik wil meer scoren en blessurevrij blijven. Ik heb de strijd om de Europese plaatsen nog niet opgegeven. In voetbal, en zeker in Engeland, begint de race om de plaatsen in maart. Tot dan hebben we nog vijf matchen. We moeten alles uit de kast halen en dan komen we er weer bij." "Daarna telt de stress. Wie is het meest stressbestendig? Op het einde van het seizoen heb je gevaarlijke uitmatchen tegen een degradatiekandidaat bij wie je punten kunt verliezen. Zoals Liverpool vorig seizoen op Crystal Palace overkwam. Je moet heel het seizoen gefocust blijven. En zolang het niet mathematisch gedaan is, moet je er in blijven geloven", aldus een vastberaden Lukaku. Zaterdag ontvangt Everton rode lantaarn Leicester City.