Lukaku mist ook zeker uitmatch in Wales: ‘Kleine kans voor laatste duel in Polen’

De kans lijkt bijzonder klein dat Romelu Lukaku tijdens deze interlandperiode nog in actie zal komen voor de Rode Duivels. De Belgische topschutter blesseerde zich vrijdag tegen Nederland aan de enkel. Eerder raakte al bekend dat het duel van woensdag tegen Polen te vroeg zou komen.

Bondscoach Roberto Martinez zei dinsdag op zijn persconferentie dat ook de match van zaterdag in Wales geen optie is. ‘Er is een heel kleine kans dat hij de laatste match in Polen haalt’, zei de Spanjaard.

‘Hij speelt zeker niet tegen Polen morgen en tegen Wales zaterdag’, aldus de bondscoach. ‘De resultaten van zijn medische onderzoeken vielen mee. Ze waren minder slecht dan we hadden verwacht. Maar ik verwacht niet meer dat hij deze interlandperiode nog kan spelen. Er is nog een heel kleine kans dat hij de laatste wedstrijd (volgende week dinsdag in Polen, red.) haalt, maar ik vrees ervoor. Hij blijft wel voorlopig bij ons.’

De Duivels begonnen de nieuwe Nations League-campagne vrijdag dramatisch met een 1-4 nederlaag in het Koning Boudewijnstadion tegen Nederland.

Partner Content