Het was een beeld met veel symbolische waarde, hoe het inmiddels 26-jarige Duitse wonderkind na zijn tweede treffer tegen Hannover 96 (2-0) vorig weekend rond de hals sprong van Kölntrainer Stale Solbakken. Lukas Podolski toonde daarmee aan dat de verzoening tussen beide sterke karakters een feit was, nadat afgelopen zomer bleek dat de relatie tussen de Duitse international en Noorse coach niet echt optimaal verliep.

De maatregel om de publiekslieveling eind juli de aanvoerdersband af te nemen en hem zelfs op de invallersbank te plaatsen, zorgde op een bepaald moment voor een tweespalt binnen de club. Solbakken wilde anders voetballen en had daardoor lange tijd geen plaats voor Podolski.

"Maar nu is hij wellicht de beste voetballer die er rondloopt in de Bundesliga", zegt Solbakken. "Ons spel was te lang te veel op hem afgestemd. Om een optimaal rendement te halen moesten te veel spelers zich ondergeschikt maken. Daardoor konden we alleen op korte termijn succes halen. Dat is nu niet langer het geval."

Ondanks het gezichtsverlies dat hij leed, reageerde Podolski sterk. Het bewijs daarvan wordt geleverd door zes doelpunten en vier assists in acht competitieduels.

"Poldi is een waanzinnig fenomeen", stelt verdediger Miso Brecko in die Welt. "Wij moeten alleen de nul houden, hij zorgt voor de rest."

De rode draad door de loopbaan van Podolski is dat hij druk moet voelen, maar ook het vertrouwen van de trainer. Daarom ook klikt het bij de Mannschaft zo goed met bondscoach Joachim Löw. Ondertussen maakt de almachtige voorzitter Wolfgang Overath zich sterk voor zijn chouchou.

"Lukas hoort bij deze club en mag niet weg", verklaarde de wereldkampioen van 1974 in die Welt. Tijdens de winterstop moet sportief directeur Volker Finke de huidige overeenkomst van Podolski, die afloopt in 2013, openbreken. (FV)

Het was een beeld met veel symbolische waarde, hoe het inmiddels 26-jarige Duitse wonderkind na zijn tweede treffer tegen Hannover 96 (2-0) vorig weekend rond de hals sprong van Kölntrainer Stale Solbakken. Lukas Podolski toonde daarmee aan dat de verzoening tussen beide sterke karakters een feit was, nadat afgelopen zomer bleek dat de relatie tussen de Duitse international en Noorse coach niet echt optimaal verliep. De maatregel om de publiekslieveling eind juli de aanvoerdersband af te nemen en hem zelfs op de invallersbank te plaatsen, zorgde op een bepaald moment voor een tweespalt binnen de club. Solbakken wilde anders voetballen en had daardoor lange tijd geen plaats voor Podolski. "Maar nu is hij wellicht de beste voetballer die er rondloopt in de Bundesliga", zegt Solbakken. "Ons spel was te lang te veel op hem afgestemd. Om een optimaal rendement te halen moesten te veel spelers zich ondergeschikt maken. Daardoor konden we alleen op korte termijn succes halen. Dat is nu niet langer het geval." Ondanks het gezichtsverlies dat hij leed, reageerde Podolski sterk. Het bewijs daarvan wordt geleverd door zes doelpunten en vier assists in acht competitieduels. "Poldi is een waanzinnig fenomeen", stelt verdediger Miso Brecko in die Welt. "Wij moeten alleen de nul houden, hij zorgt voor de rest." De rode draad door de loopbaan van Podolski is dat hij druk moet voelen, maar ook het vertrouwen van de trainer. Daarom ook klikt het bij de Mannschaft zo goed met bondscoach Joachim Löw. Ondertussen maakt de almachtige voorzitter Wolfgang Overath zich sterk voor zijn chouchou. "Lukas hoort bij deze club en mag niet weg", verklaarde de wereldkampioen van 1974 in die Welt. Tijdens de winterstop moet sportief directeur Volker Finke de huidige overeenkomst van Podolski, die afloopt in 2013, openbreken. (FV)