Anderlechtspits Jonathan Legear is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een maand rijverbod en een werkstraf van 50 uur voor het verkeersongeval dat hij in mei 2009 veroorzaakte. De 23-jarige Luikenaar moet ook zijn praktisch rijexamen herdoen. Na de nederlaag op het veld van Standard (dat zo voor het tweede jaar op rij landskampioen werd) op 24 mei 2009 ging Legear stappen in discotheek Carré in Willebroek. Nadien vloog hij met zijn BMW X5 uit de bocht en belandde tegen de gevel van een woning in Londerzeel.

In eerste aanleg was Legear veroordeeld tot een rijverbod van zes maanden. Hij was schuldig aan dronkenschap en moest zowel zijn theoretisch als praktisch rijexamen opnieuw afleggen. Hij ging in beroep tegen die uitspraak.

De correctionele rechtbank heeft hem nu veroordeeld tot één maand rijverbod en een werkstraf van 50 uur. Legear werd vrijgesproken van dronkenschap. Zijn praktische rijexamen moet hij wel herdoen (Belga/KVDA).

Anderlechtspits Jonathan Legear is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een maand rijverbod en een werkstraf van 50 uur voor het verkeersongeval dat hij in mei 2009 veroorzaakte. De 23-jarige Luikenaar moet ook zijn praktisch rijexamen herdoen. Na de nederlaag op het veld van Standard (dat zo voor het tweede jaar op rij landskampioen werd) op 24 mei 2009 ging Legear stappen in discotheek Carré in Willebroek. Nadien vloog hij met zijn BMW X5 uit de bocht en belandde tegen de gevel van een woning in Londerzeel. In eerste aanleg was Legear veroordeeld tot een rijverbod van zes maanden. Hij was schuldig aan dronkenschap en moest zowel zijn theoretisch als praktisch rijexamen opnieuw afleggen. Hij ging in beroep tegen die uitspraak. De correctionele rechtbank heeft hem nu veroordeeld tot één maand rijverbod en een werkstraf van 50 uur. Legear werd vrijgesproken van dronkenschap. Zijn praktische rijexamen moet hij wel herdoen (Belga/KVDA).