Derrick Tshimanga, de kwieke linksachter van Lokeren, was de voorbije weken nadrukkelijk in beeld bij landskampioen Genk. De speler gaf zelf ook te kennen dat hij wilde vertrekken, zeker aangezien Genk hem het vooruitzicht bood om Champions League te kunnen spelen. Toch bleef Tshimanga in Lokeren, waar voorzitter Roger Lambrecht een bedrag van vijf miljoen euro op zijn hoofd plakte. Trainer Peter Maes komt in Sport/Voetbalmagazine terug op de zaak-Tshimanga: "Vorige week heb ik met Derrick gepraat. Ik wéét dat ik geen gedemotiveerde speler aantref. Er is wat aan hem getrokken, maar dat kwam meer uit zijn entourage."

"Ik vind het belangrijk dat Derrick zelf beslist, en niet zijn entourage. Hij heeft vorig jaar een langer en verbeterd contract gekregen."

"Ik geloof in deze groep en ik vind het belangrijk om te laten zien dat ik vertrouwen heb in de spelers die er nu zijn. Dat signaal hebben ze nu gekregen, doordat er niemand bijgekomen is. Ik heb voldoende materiaal, alleen de resultaten komen er nog niet uit, maar dat is een kwestie van tijd." (GF/MS)

Derrick Tshimanga, de kwieke linksachter van Lokeren, was de voorbije weken nadrukkelijk in beeld bij landskampioen Genk. De speler gaf zelf ook te kennen dat hij wilde vertrekken, zeker aangezien Genk hem het vooruitzicht bood om Champions League te kunnen spelen. Toch bleef Tshimanga in Lokeren, waar voorzitter Roger Lambrecht een bedrag van vijf miljoen euro op zijn hoofd plakte. Trainer Peter Maes komt in Sport/Voetbalmagazine terug op de zaak-Tshimanga: "Vorige week heb ik met Derrick gepraat. Ik wéét dat ik geen gedemotiveerde speler aantref. Er is wat aan hem getrokken, maar dat kwam meer uit zijn entourage." "Ik vind het belangrijk dat Derrick zelf beslist, en niet zijn entourage. Hij heeft vorig jaar een langer en verbeterd contract gekregen." "Ik geloof in deze groep en ik vind het belangrijk om te laten zien dat ik vertrouwen heb in de spelers die er nu zijn. Dat signaal hebben ze nu gekregen, doordat er niemand bijgekomen is. Ik heb voldoende materiaal, alleen de resultaten komen er nog niet uit, maar dat is een kwestie van tijd." (GF/MS)