Italiaans bondscoach Roberto Mancini riep eerder al geen Napoli-spelers op voor de duels van Italië tegen Moldavië, Polen en Nederland. Maandag besliste ook Spaans bondscoach Luis Enrique Napoli-middenvelder Fabio Ruiz uit zijn kern te houden voor de interlands tegen Portugal, Zwitserland en Oekraïne.

Bij Napoli is de schrik groot sinds het competitieduel van vorige week tegen Genoa. Daar steeg het aantal besmettingen intussen tot 22. In totaal zijn nu zeventien spelers uit de Genuese A-selectie besmet geraakt. Door de golf aan positieve coronatesten bij Genoa is Napoli na het onderlinge duel bang voor een soortgelijke besmettingsgolf.

Er gingen geruchten dat Napoli-trainer Gennaro Gattuso ook positief heeft getest, maar dat werd door de club tegengesproken. Maandag worden de spelers en staf opnieuw nader onderzocht. Tot dusver zijn met Piotr Zielinski en Eljif Elmas twee positieve testen van spelers bevestigd.

De club reisde zondag alvast niet naar Turijn af voor de topper tegen Juventus. De lokale gezondheidsautoriteiten in Napels verboden het team af te reizen. Volgens de Serie A heeft de stad Napels de afspraken omtrent het gezondheidsprotocol, samengesteld door de voetbalbond en de sportminister, niet nageleefd. Hierin is bepaald dat wanneer er coronagevallen in een selectie zijn de andere spelers wel gewoon kunnen trainen en uitkomen in wedstrijden wanneer zij negatief hebben getest.

Italiaans bondscoach Roberto Mancini riep eerder al geen Napoli-spelers op voor de duels van Italië tegen Moldavië, Polen en Nederland. Maandag besliste ook Spaans bondscoach Luis Enrique Napoli-middenvelder Fabio Ruiz uit zijn kern te houden voor de interlands tegen Portugal, Zwitserland en Oekraïne. Bij Napoli is de schrik groot sinds het competitieduel van vorige week tegen Genoa. Daar steeg het aantal besmettingen intussen tot 22. In totaal zijn nu zeventien spelers uit de Genuese A-selectie besmet geraakt. Door de golf aan positieve coronatesten bij Genoa is Napoli na het onderlinge duel bang voor een soortgelijke besmettingsgolf. Er gingen geruchten dat Napoli-trainer Gennaro Gattuso ook positief heeft getest, maar dat werd door de club tegengesproken. Maandag worden de spelers en staf opnieuw nader onderzocht. Tot dusver zijn met Piotr Zielinski en Eljif Elmas twee positieve testen van spelers bevestigd. De club reisde zondag alvast niet naar Turijn af voor de topper tegen Juventus. De lokale gezondheidsautoriteiten in Napels verboden het team af te reizen. Volgens de Serie A heeft de stad Napels de afspraken omtrent het gezondheidsprotocol, samengesteld door de voetbalbond en de sportminister, niet nageleefd. Hierin is bepaald dat wanneer er coronagevallen in een selectie zijn de andere spelers wel gewoon kunnen trainen en uitkomen in wedstrijden wanneer zij negatief hebben getest.