Mag Laurent Depoitre weer van het WK in Rusland dromen?

19/12/17 om 13:30 - Bijgewerkt om 13:39

Laurent Depoitre komt bij Huddersfield, in de Premier League, weer boven water na een mindere (sportieve) periode bij FC Porto. In die mate dat hij weer stilletjes van het WK in Rusland durft dromen. Enkele passages uit het interview met Sport/Voetbalmagazine.

Mag Laurent Depoitre weer van het WK in Rusland dromen?

Laurent Depoitre bij de Rode Duivels. © BELGA

Laurent Depoitre over...

... zijn wensen voor 2018:

'Ik denk dat ik al veel meer deed dan ik me ooit kon voorstellen. Tot mijn 23e was voetbal een hobby, iets naast mijn studies. Ik zag mezelf tot dan nooit als profvoetballer. Misschien heeft dat er wel voor gezorgd dat ik de ene uitdaging na de andere durfde aan te gaan: Aalst, Oostende, Gent, Porto, vandaag de Premier League.

'Ik zette altijd stappen zonder al aan de volgende te denken. Daarom ga je mij vandaag niet horen spreken over plannen voor de toekomst. De zaken nemen zoals ze zijn heeft me tot dusver goed vooruit geholpen.'

... zijn mislukte avontuur bij FC Porto:

'Ik denk dat ik daar toch had kunnen slagen, maar het is niet in mijn voordeel uitgedraaid. Als een ploeg jou komt halen, is het toch omdat ze een kans ziet dat jij een verbetering bent voor dat elftal. Het probleem was dat ik zeer snel het vertrouwen van de trainer verloor én mezelf op het veld niet goed voelde. Ik kreeg uit alle hoeken kritiek en kon daar moeilijk mee om.

'Voor de eerste keer in mijn carrière was ik ook maar een invaller. Dat is een ondankbare rol die veel mentale kracht vraagt. Uiteindelijk kwam ik in een vicieuze cirkel terecht: naarmate de weken verstrijken, verlies je steeds meer hoop. Op het einde had ik nog zo weinig zelfvertrouwen dat ik opgelucht was met een plaats op de bank. Ik wist dat ik op het veld toch niet meer in staat was om te tonen wat ik kon.'

... zijn kansen bij de Rode Duivels:

'Toen ik Porto verliet, was dat niet met de Rode Duivels in het achterhoofd. Ik zat daar in zo'n complexe situatie dat ik alleen maar plezier op het veld wilde vinden. De Duivels, dat is de Heilige Graal, maar van het WK in Rusland een doel maken wil ik niet. Ik ben te bang om teleurgesteld achter te blijven.

'Als er geen blessures komen, zal een selectie moeilijk worden. Geen speelkansen krijgen in die vriendschappelijke wedstrijden tegen Mexico en Japan spreekt niet in mijn voordeel, dat weet ik ook. Ik ben niet jaloers op het krediet dat Origi en Benteke krijgen, al denk ik wel dat ik het misschien even goed had kunnen doen als zij. Ik ben een vechter die denkt dat hij zijn plaats heeft binnen die groep. Die twee zijn wel twee superjongens die al verscheidene seizoenen bewezen dat ze het niveau hebben.

'Mijn kansen op een WK zijn beperkt, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet aan denk. Aan mij om de keuze van de trainer moeilijk te maken.'

Lees het volledige interview met Laurent Depoitre in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 20 december.

Lees meer over:

Onze partners