Tijdens de kwartfinale van de Copa América tussen Chili en Uruguay liet Gonzalo Jara zich van zijn minst fraaie kant zien. Hij prikte in het achterwerk van de Uruguayaan Edinson Cavani, die reageerde door hem met zijn hand weg te duwen. De Chileen ging daarna theatraal neer en de onfortuinlijke Cavani kreeg zijn tweede geel.

Bij het Duitse Mainz, de werkgever van Jara, konden ze het optreden van hun verdediger maar matig appreciëren. 'Hij weet dat hij kan vertrekken als er een bod komt. We tolereren niet wat hij gedaan heeft. Die 'prik' in de kont was absoluut not done, maar hoe hij daarna tegen de grond ging was nog veel erger. Ik haat theater!', vertelde sportdirecteur Christian Heidel aan de Duitse krant Bild.

De beelden van het incident domineerden de afgelopen dagen de sociale media. O ja, Chili won het duel met 1-0 en speelt maandag de halve finale tegen Peru. (MDL)

Tijdens de kwartfinale van de Copa América tussen Chili en Uruguay liet Gonzalo Jara zich van zijn minst fraaie kant zien. Hij prikte in het achterwerk van de Uruguayaan Edinson Cavani, die reageerde door hem met zijn hand weg te duwen. De Chileen ging daarna theatraal neer en de onfortuinlijke Cavani kreeg zijn tweede geel. Bij het Duitse Mainz, de werkgever van Jara, konden ze het optreden van hun verdediger maar matig appreciëren. 'Hij weet dat hij kan vertrekken als er een bod komt. We tolereren niet wat hij gedaan heeft. Die 'prik' in de kont was absoluut not done, maar hoe hij daarna tegen de grond ging was nog veel erger. Ik haat theater!', vertelde sportdirecteur Christian Heidel aan de Duitse krant Bild. De beelden van het incident domineerden de afgelopen dagen de sociale media. O ja, Chili won het duel met 1-0 en speelt maandag de halve finale tegen Peru. (MDL)