Malanda is met knieletsel out voor rest van seizoen

© BELGAIMAGE

VfL Wolfsburg verliest in de halve finale van de Duitse beker met 2-0 van Borussia Dortmund.

Onze landgenoten Kevin De Bruyne en Junior Malanda kregen van coach Dieter Hecking een basisplaats, maar slaagden er niet in te winnen. In het Signal Iduna Park diende VfL Wolfsburg in de eerste helft zeker niet onder te doen voor Dortmund, maar het was de Armeniër Mkhitaryan die de Borussen al na dertien minuten op voorsprong schoot. Nadien kregen de Rode Duivel en de Brusselse belofte-international hun kans op de gelijkmaker, maar De Bruyne zag zijn schot gekeerd door doelman Roman Weidenfeller na een kopbal op de paal van Malanda.

Vlak voor rust nam de thuisploeg dan toch meer afstand. Na een vloeiende combinatie schoot topschutter Robert Lewandowski met een heerlijke knal de bal hoog in doel. Het was meteen het honderdste doelpunt voor de Pool bij Dortmund. Bij die 2-0 bleef het ook, maar VfL Wolfsburg verloor in het slot van de wedstrijd nog Junior Malanda met een knieletsel. Een scheurtje in de binnenste ligamenten zorgt er voor dat zijn seizoen er op zit, want er wordt rekening gehouden met een onbeschikbaarheid van zes tot acht weken. “Geluk bij een ongeluk”, oordeelt trainer Hecking.

VfL Wolfsburg, dat vijfde staat in de Bundesliga, zal zijn Europees ticket nu moeten verdienen via de Duitse competitie.