De oud-speler van AC Milan vindt dat er snel moet worden geïnvesteerd in het Italiaanse voetbal, want anders zullen de topclubs de slag op de Europese velden verliezen. De laatste keer dat een club uit de Serie A doordrong tot de halve finales van de CL was immers in 2010, toen het Inter van toenmalig trainer José Mourinho het kampioenenbal uiteindelijk ook won.

Wat acteren op het hoogste niveau betreft, is de 126-voudige international alvast een ervaringsdeskundige, want Maldini veroverde met de Rossoneri maar liefst vijf keer de EC1/CL en zwaaide in 2009 af op 41-jarige leeftijd.

"In de jaren negentig had je met AC Milan, Inter, Juventus, Parma, Lazio, AS Roma en Fiorentina allemaal topteams", verklaarde hij in de Italiaanse media. "Bovendien had je families als Moratti en Berlusconi die er veel geld in pompten. Het is lastig om zonder dergelijke inbreng te overleven als club. Het voordeel is wel dat jongeren als De Sciglio en El Shaarawy nu doorbreken. In het verleden hadden ze misschien wel langer op de invallersbank gezeten."

De oud-speler van AC Milan vindt dat er snel moet worden geïnvesteerd in het Italiaanse voetbal, want anders zullen de topclubs de slag op de Europese velden verliezen. De laatste keer dat een club uit de Serie A doordrong tot de halve finales van de CL was immers in 2010, toen het Inter van toenmalig trainer José Mourinho het kampioenenbal uiteindelijk ook won. Wat acteren op het hoogste niveau betreft, is de 126-voudige international alvast een ervaringsdeskundige, want Maldini veroverde met de Rossoneri maar liefst vijf keer de EC1/CL en zwaaide in 2009 af op 41-jarige leeftijd."In de jaren negentig had je met AC Milan, Inter, Juventus, Parma, Lazio, AS Roma en Fiorentina allemaal topteams", verklaarde hij in de Italiaanse media. "Bovendien had je families als Moratti en Berlusconi die er veel geld in pompten. Het is lastig om zonder dergelijke inbreng te overleven als club. Het voordeel is wel dat jongeren als De Sciglio en El Shaarawy nu doorbreken. In het verleden hadden ze misschien wel langer op de invallersbank gezeten."