De Ajax-hooligan die in de Amsterdam ArenA AZ-doelman Alvaro Esteban aanviel, had helemaal niet in het stadion mogen zitten. De 19-jarige man had immers al een stadionverbod. De man was aan een kaartje gekomen via een houder van een clubkaart, zo maakte financieel directeur Jeroen Slop van Ajax bekend op de Nederlandse radio. Voor de bekerwedstrijd gold het publieksvriendelijke systeem dat iemand met een clubkaart de mogelijkheid geeft vier toegangsbewijzen te kopen.

"Het is voor ons niet te controleren dat iemand dat kaartje illegaal doorgeeft aan iemand met een stadionverbod", zei Slop.

De man kon vervolgens het stadion binnenkomen dankzij de minder strenge toegangscontrole aan de noordzijde van de ArenA. Slop: "Daar heeft de controle een rustiger karakter en wordt steekproefsgewijs naar de identiteit gevraagd". (Belga/KVDA)

De Ajax-hooligan die in de Amsterdam ArenA AZ-doelman Alvaro Esteban aanviel, had helemaal niet in het stadion mogen zitten. De 19-jarige man had immers al een stadionverbod. De man was aan een kaartje gekomen via een houder van een clubkaart, zo maakte financieel directeur Jeroen Slop van Ajax bekend op de Nederlandse radio. Voor de bekerwedstrijd gold het publieksvriendelijke systeem dat iemand met een clubkaart de mogelijkheid geeft vier toegangsbewijzen te kopen. "Het is voor ons niet te controleren dat iemand dat kaartje illegaal doorgeeft aan iemand met een stadionverbod", zei Slop. De man kon vervolgens het stadion binnenkomen dankzij de minder strenge toegangscontrole aan de noordzijde van de ArenA. Slop: "Daar heeft de controle een rustiger karakter en wordt steekproefsgewijs naar de identiteit gevraagd". (Belga/KVDA)