De beste kansen waren in de eerste helft voor de Grieken. Na 25 minuten deed de uitploeg echter zichzelf de das om. Verdediger José Holebas liep Man U-aanvaller Robin Van Persie in de rug binnen de zestien meter. Van Persie zette de strtafschop zelf foutloos om.

Het overwicht bleef ook na de openingsgoal voor de Grieken, maar toch maakte Van Persie er op assist van Wayne Rooney vlak voor rust 2-0 van. In de 52e minuut maakte Van Persie zijn hattrick vol met een vrije trap.

Van Persie viel in de slotfase nog uit met een blessure. Marouane Fellaini mocht daardoor nog voor twee minuten komen opdraven.

Over en uit voor Zenit

Uit tegen Borussia Dortmund moest Zenit Sint-Petersburg, met Nicolas Lombaerts en Axel Witsel, in de andere match van de avond een 2-4 nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen. Hulk maakte na 16 minuten al 0-1, maar Sebastian Kehl temperde de vreugde nog voor de pauze (38e)

Aan de rust werd Lombaerts vervangen voor Luis Carlos Neto. Veel hielp dat niet. Pas ruim een kwartier voor tijd (73e) kon invaller Salomon Rondon voor de 1-2 zorgen. Twee keer moest Zenit nog scoren, maar dat kwam er niet meer van.

Met Manchester United en Dortmund zijn de acht kwartfinalisten bekend. Eerder plaatsten Atletico Madrid, Bayern München, Barcelona, PSG, Chelsea en Real Madrid zich. De loting is vrijdag. (Belga/TV)

De beste kansen waren in de eerste helft voor de Grieken. Na 25 minuten deed de uitploeg echter zichzelf de das om. Verdediger José Holebas liep Man U-aanvaller Robin Van Persie in de rug binnen de zestien meter. Van Persie zette de strtafschop zelf foutloos om. Het overwicht bleef ook na de openingsgoal voor de Grieken, maar toch maakte Van Persie er op assist van Wayne Rooney vlak voor rust 2-0 van. In de 52e minuut maakte Van Persie zijn hattrick vol met een vrije trap. Van Persie viel in de slotfase nog uit met een blessure. Marouane Fellaini mocht daardoor nog voor twee minuten komen opdraven. Over en uit voor Zenit Uit tegen Borussia Dortmund moest Zenit Sint-Petersburg, met Nicolas Lombaerts en Axel Witsel, in de andere match van de avond een 2-4 nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen. Hulk maakte na 16 minuten al 0-1, maar Sebastian Kehl temperde de vreugde nog voor de pauze (38e) Aan de rust werd Lombaerts vervangen voor Luis Carlos Neto. Veel hielp dat niet. Pas ruim een kwartier voor tijd (73e) kon invaller Salomon Rondon voor de 1-2 zorgen. Twee keer moest Zenit nog scoren, maar dat kwam er niet meer van. Met Manchester United en Dortmund zijn de acht kwartfinalisten bekend. Eerder plaatsten Atletico Madrid, Bayern München, Barcelona, PSG, Chelsea en Real Madrid zich. De loting is vrijdag. (Belga/TV)