Door de nederlaag zakt Man Utd naar de derde plaats in groep G met zes punten na vier speeldagen - al is er nog geen man overboord, want Feyenoord en Fenerbahçe hebben maar één punt meer.

Crisis

Toch lijkt de crisis bij de Red Devils nu compleet: van hun jongste zeven wedstrijden over alle competities heen konden ze er amper twee winnen. In zijn laatste vier wedstrijden scoorde ManU amper twee doelpunten, terwijl ze tegen Chelsea (23 oktober, 4-0) en Fenerbahçe al na respectievelijk 30 en 65 seconden (!) een tegengoal moesten toestaan.

Manager José Mourinho nam na de nieuwe uitschuiver in Istanboel geen blad voor de mond en gaf zijn spelers een flinke veeg uit de pan. 'Een team dat na twee minuten op achterstand komt, is een team dat niet klaar is, mentaal niet voorbereid, niet gefocust en niet geconcentreerd'.

De Portugees verwijt hen vooral een slechte attitude. 'Zij (Fenerbahçe) speelden een finale, wij een zomeroefenmatch. Voetbal draait niet alleen om kwaliteit, maar ook om inspanning, toewijding en alles geven.

Bank

Ook opmerkelijk: van de vier toptransfers waar Manchester United afgelopen zomer mee uitpakte, verscheen alleen Paul Pogba aan de aftrap - Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan startten op de bank en vielen in, verdediger Eric Bailly is geblesseerd.

Door de nederlaag zakt Man Utd naar de derde plaats in groep G met zes punten na vier speeldagen - al is er nog geen man overboord, want Feyenoord en Fenerbahçe hebben maar één punt meer.Toch lijkt de crisis bij de Red Devils nu compleet: van hun jongste zeven wedstrijden over alle competities heen konden ze er amper twee winnen. In zijn laatste vier wedstrijden scoorde ManU amper twee doelpunten, terwijl ze tegen Chelsea (23 oktober, 4-0) en Fenerbahçe al na respectievelijk 30 en 65 seconden (!) een tegengoal moesten toestaan.Manager José Mourinho nam na de nieuwe uitschuiver in Istanboel geen blad voor de mond en gaf zijn spelers een flinke veeg uit de pan. 'Een team dat na twee minuten op achterstand komt, is een team dat niet klaar is, mentaal niet voorbereid, niet gefocust en niet geconcentreerd'.De Portugees verwijt hen vooral een slechte attitude. 'Zij (Fenerbahçe) speelden een finale, wij een zomeroefenmatch. Voetbal draait niet alleen om kwaliteit, maar ook om inspanning, toewijding en alles geven.Ook opmerkelijk: van de vier toptransfers waar Manchester United afgelopen zomer mee uitpakte, verscheen alleen Paul Pogba aan de aftrap - Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan startten op de bank en vielen in, verdediger Eric Bailly is geblesseerd.