Vincent Kompany speelde 90 minuten centraal achterin en scoorde. De Fransman Samir Nasri maakte vijf minuten voor het einde van de eerste helft de openingsgoal. Kort na de pauze trapte Kompany na een hoekschop van dichtbij de 2-0 binnen.

City begon aan de laatste speeldag met 2 punten voorsprong op Liverpool. De Reds, met Simon Mignolet in doel, wonnen thuis met 2-1 van Newcastle en zijn vicekampioen. Voor Manchester City is het de vierde landstitel (na 1937, 1968 en 2012), de tweede met Kompany. Op de erelijst volgt het team van Manuel Pellegrini Manchester United op.

Vincent Kompany: 'We hebben een goed maar enorm druk seizoen achter de rug'
We zijn een grote club aan het worden", verklaarde Vincent Kompany, nadat hij voor de tweede keer, na 2012, met Manchester City de titel veroverde in Engeland. Als kapitein van de "Citizens" en met 4 goals was de Rode Duivel van grote waarde. Kompany, die al sinds 2008 voor Man City uitkomt, zag de club evolueren. "We zijn geen club meer die zo af en toe een titel pakt, maar wel een vaste waarde. Daar ben ik heel fier over, we hebben een heel
goed maar enorm druk seizoen achter de rug."

"Vergeet de verhalen over het geld. Als kleine jongen droom je er gewoon van om veel trofeeën te winnen. Vandaag maak ik die droom nog maar eens waar", snoerde Kompany de critici de mond.

"Volgend jaar moet het nog beter", besloot Kompany vol vertrouwen. (Belga/INM)

Vincent Kompany speelde 90 minuten centraal achterin en scoorde. De Fransman Samir Nasri maakte vijf minuten voor het einde van de eerste helft de openingsgoal. Kort na de pauze trapte Kompany na een hoekschop van dichtbij de 2-0 binnen. City begon aan de laatste speeldag met 2 punten voorsprong op Liverpool. De Reds, met Simon Mignolet in doel, wonnen thuis met 2-1 van Newcastle en zijn vicekampioen. Voor Manchester City is het de vierde landstitel (na 1937, 1968 en 2012), de tweede met Kompany. Op de erelijst volgt het team van Manuel Pellegrini Manchester United op. Vincent Kompany: 'We hebben een goed maar enorm druk seizoen achter de rug' We zijn een grote club aan het worden", verklaarde Vincent Kompany, nadat hij voor de tweede keer, na 2012, met Manchester City de titel veroverde in Engeland. Als kapitein van de "Citizens" en met 4 goals was de Rode Duivel van grote waarde. Kompany, die al sinds 2008 voor Man City uitkomt, zag de club evolueren. "We zijn geen club meer die zo af en toe een titel pakt, maar wel een vaste waarde. Daar ben ik heel fier over, we hebben een heel goed maar enorm druk seizoen achter de rug." "Vergeet de verhalen over het geld. Als kleine jongen droom je er gewoon van om veel trofeeën te winnen. Vandaag maak ik die droom nog maar eens waar", snoerde Kompany de critici de mond. "Volgend jaar moet het nog beter", besloot Kompany vol vertrouwen. (Belga/INM)