De centrale verdediger werd vorig seizoen door Manchester City ook al uitgeleend, toen aan Celtic. Bij de Schotten stond de Brusselaar vast in het elftal en kwam hij tot 44 wedstrijden, won hij de Schotse titel en League Cup. Bovendien werd de Denayer, een product van de jeugdacademie van Jean-Marc Guillou in Tongerlo, uitgeroepen tot Jonge speler van het Jaar in Schotland. Manchester City-coach Manuel Pellegrini besloot Denayer dan ook de hele voorbereiding te laten meemaken bij de 'Citizens', bij wie de verdediger in juli nog zijn contract tot 2020 verlengde.

Maar de concurrentie van Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Martin Demichelis en de nieuw aangetrokken Nicolas Otamendi zorgden ervoor dat Denayer in het seizoensbegin niet aan de bak kwam. Galatasaray biedt nu een uitweg.

Rode Duivels

Zijn sterke prestaties bij Celtic lokten ook de aandacht van bondscoach Marc Wilmots, die Denayer in zijn selectie opnam en liet debuteren in het EK-kwalificatieduel op Israël. Nadien speelde Denayer ook tegen Frankrijk en Wales.

Galatasaray, dat in groep C van de Champions League aantreedt, was deze zomer al vrij actief op de transfermarkt. Naast de transfer van Denayer kwamen ook Lukas Podolski (van Arsenal), Kevin Grosskreutz (van Borussia Dortmund) en Jose Rodriguez (van Real Madrid) de Turkse rangen versterken. (Belga/TE)

De centrale verdediger werd vorig seizoen door Manchester City ook al uitgeleend, toen aan Celtic. Bij de Schotten stond de Brusselaar vast in het elftal en kwam hij tot 44 wedstrijden, won hij de Schotse titel en League Cup. Bovendien werd de Denayer, een product van de jeugdacademie van Jean-Marc Guillou in Tongerlo, uitgeroepen tot Jonge speler van het Jaar in Schotland. Manchester City-coach Manuel Pellegrini besloot Denayer dan ook de hele voorbereiding te laten meemaken bij de 'Citizens', bij wie de verdediger in juli nog zijn contract tot 2020 verlengde. Maar de concurrentie van Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Martin Demichelis en de nieuw aangetrokken Nicolas Otamendi zorgden ervoor dat Denayer in het seizoensbegin niet aan de bak kwam. Galatasaray biedt nu een uitweg. Zijn sterke prestaties bij Celtic lokten ook de aandacht van bondscoach Marc Wilmots, die Denayer in zijn selectie opnam en liet debuteren in het EK-kwalificatieduel op Israël. Nadien speelde Denayer ook tegen Frankrijk en Wales. Galatasaray, dat in groep C van de Champions League aantreedt, was deze zomer al vrij actief op de transfermarkt. Naast de transfer van Denayer kwamen ook Lukas Podolski (van Arsenal), Kevin Grosskreutz (van Borussia Dortmund) en Jose Rodriguez (van Real Madrid) de Turkse rangen versterken. (Belga/TE)