Vincent Kompany speelde slechts 8 van de 15 wedstrijden van Manchester City in de Premier League dit seizoen. In die 8 duels verloor Manchester City niet, won het zes keer en slikte het amper één tegendoelpunt. Met andere woorden: 20 op 24 punten en zeven clean sheets met de kapitein in de verdediging.

Een schil contrast met de zeven matchen waarin de Rode Duivel, die sukkelt met een kuitblessure, vanaf de zijlijn moest toekijken: slechts drie zeges tegenover vier nederlagen - een schamele 9 op 21 dus - en maar liefst 15 tegendoelpunten.

Afgelopen weekend nog leden de Citizens een pijnlijke 2-0 nederlaag op het veld van Stoke City. Ook tegen Borussia Mönchengladbach, vanavond in groep D van de Champions League, moet Manchester City het stellen zonder Kompany.

De mindere vorm van Man City wordt door de Britse media dan ook gelinkt aan de afwezigheid van Kompany, die helemaal terug lijkt na een seizoen van ups en downs. Maar manager Manuel Pellegrini stapt niet mee in dat verhaal.

'Vorig seizoen speelden we onze laatste 6 wedstrijden zonder Kompany,' zo citeert The Guardian de Argentijn. 'We wonnen ze alle 6 en hielden 4 keer de nul. Het hangt gewoon af van de prestaties van individuele spelers, van verschillende factoren. We hebben de afgelopen twee jaar veel wedstrijden gespeeld zonder belangrijke spelers'.

Vincent Kompany speelde slechts 8 van de 15 wedstrijden van Manchester City in de Premier League dit seizoen. In die 8 duels verloor Manchester City niet, won het zes keer en slikte het amper één tegendoelpunt. Met andere woorden: 20 op 24 punten en zeven clean sheets met de kapitein in de verdediging.Een schil contrast met de zeven matchen waarin de Rode Duivel, die sukkelt met een kuitblessure, vanaf de zijlijn moest toekijken: slechts drie zeges tegenover vier nederlagen - een schamele 9 op 21 dus - en maar liefst 15 tegendoelpunten. Afgelopen weekend nog leden de Citizens een pijnlijke 2-0 nederlaag op het veld van Stoke City. Ook tegen Borussia Mönchengladbach, vanavond in groep D van de Champions League, moet Manchester City het stellen zonder Kompany.De mindere vorm van Man City wordt door de Britse media dan ook gelinkt aan de afwezigheid van Kompany, die helemaal terug lijkt na een seizoen van ups en downs. Maar manager Manuel Pellegrini stapt niet mee in dat verhaal.'Vorig seizoen speelden we onze laatste 6 wedstrijden zonder Kompany,' zo citeert The Guardian de Argentijn. 'We wonnen ze alle 6 en hielden 4 keer de nul. Het hangt gewoon af van de prestaties van individuele spelers, van verschillende factoren. We hebben de afgelopen twee jaar veel wedstrijden gespeeld zonder belangrijke spelers'.