Juventus bevestigt de bedragen dinsdag op de clubwebsite.

Manchester United legt Cristiano Ronaldo vast voor twee seizoenen, met optie om nog een jaar te verlengen. Dat bevestigen de Red Devils.

'Manchester United is een club die altijd een speciale plaats heeft ingenomen in mijn hart en ik ben overweldigd door alle boodschappen die ik heb ontvangen sinds de aankondiging vrijdag', zegt de Portugese superster. 'Ik kan niet wachten om voor een vol Old Trafford te spelen en de supporters opnieuw te zien. Ik kijk ernaar uit het team te vervoegen na de interlands, en ik hoop dat we een succesvol seizoen tegemoet gaan.'

Ole Gunnar Solskjaer, de coach van Manchester United, zegt 'geen woorden te hebben om Cristiano te beschrijven'. 'Hij is niet alleen een buitengewone speler maar ook een groot mens. Het verlangen en de mogelijkheid hebben om zo lang op het topniveau te spelen, vraagt dat je een heel speciaal persoon bent. Ik twijfel er niet aan dat hij ons zal blijven verbazen en zijn ervaring wordt ook cruciaal voor de jonge spelers in het team. Ronaldo's terugkeer toont de bijzondere aantrekkingskracht van deze club aan en ik ben in de wolken dat hij terugkeert naar waar het allemaal is begonnen.'

Beide clubs hadden de overgang van de Portugese superster vorige vrijdag bekendgemaakt. De 36-jarige Ronaldo had in Turijn nog een verbintenis voor een seizoen.

Cristiano Ronaldo: terug naar Manchester United

Ronaldo leek vorige week eerst op weg naar Manchester City, maar kiest uiteindelijk dus voor rivaal United. De Portugees keert dus terug naar het oude nest waar hij doorbrak bij het grote publiek. Tussen 2003 en 2009 scoorde hij 118 doelpunten in 292 wedstrijden in het United-shirt.

De Portugese aanvaller brak in het seizoen 2002-2003 door bij Sporting CP in zijn thuisland, waar hij een transfer naar Manchester United versierde. Op Old Trafford groeide hij uit tot absolute wereldster. In 2009 verliet hij Engeland en trok hij naar Real Madrid waar hij negen jaar zou voetballen en talloze doelpunten scoorde.

In de zomer van 2018 stapte hij over naar Juventus. Ook in Turijn was de spits zijn neus voor doelpunten niet verloren. Deze zomer bleek echter dat Ronaldo uit was op een vertrek.

Ronaldo won tot dusver in zijn loopbaan meer dan dertig prijzen, waarbij vijfmaal de Champions League. Hij schreef ook vier keer het WK voor clubs op zijn naam en veroverde in totaal zeven landstitels in Engeland, Spanje en Italië. Met Portugal werd de vijfvoudige winnaar van de Ballon d'Or Europees kampioen in 2016.

Juventus bevestigt de bedragen dinsdag op de clubwebsite.Manchester United legt Cristiano Ronaldo vast voor twee seizoenen, met optie om nog een jaar te verlengen. Dat bevestigen de Red Devils.'Manchester United is een club die altijd een speciale plaats heeft ingenomen in mijn hart en ik ben overweldigd door alle boodschappen die ik heb ontvangen sinds de aankondiging vrijdag', zegt de Portugese superster. 'Ik kan niet wachten om voor een vol Old Trafford te spelen en de supporters opnieuw te zien. Ik kijk ernaar uit het team te vervoegen na de interlands, en ik hoop dat we een succesvol seizoen tegemoet gaan.'Ole Gunnar Solskjaer, de coach van Manchester United, zegt 'geen woorden te hebben om Cristiano te beschrijven'. 'Hij is niet alleen een buitengewone speler maar ook een groot mens. Het verlangen en de mogelijkheid hebben om zo lang op het topniveau te spelen, vraagt dat je een heel speciaal persoon bent. Ik twijfel er niet aan dat hij ons zal blijven verbazen en zijn ervaring wordt ook cruciaal voor de jonge spelers in het team. Ronaldo's terugkeer toont de bijzondere aantrekkingskracht van deze club aan en ik ben in de wolken dat hij terugkeert naar waar het allemaal is begonnen.' Beide clubs hadden de overgang van de Portugese superster vorige vrijdag bekendgemaakt. De 36-jarige Ronaldo had in Turijn nog een verbintenis voor een seizoen. Ronaldo leek vorige week eerst op weg naar Manchester City, maar kiest uiteindelijk dus voor rivaal United. De Portugees keert dus terug naar het oude nest waar hij doorbrak bij het grote publiek. Tussen 2003 en 2009 scoorde hij 118 doelpunten in 292 wedstrijden in het United-shirt.De Portugese aanvaller brak in het seizoen 2002-2003 door bij Sporting CP in zijn thuisland, waar hij een transfer naar Manchester United versierde. Op Old Trafford groeide hij uit tot absolute wereldster. In 2009 verliet hij Engeland en trok hij naar Real Madrid waar hij negen jaar zou voetballen en talloze doelpunten scoorde.In de zomer van 2018 stapte hij over naar Juventus. Ook in Turijn was de spits zijn neus voor doelpunten niet verloren. Deze zomer bleek echter dat Ronaldo uit was op een vertrek. Ronaldo won tot dusver in zijn loopbaan meer dan dertig prijzen, waarbij vijfmaal de Champions League. Hij schreef ook vier keer het WK voor clubs op zijn naam en veroverde in totaal zeven landstitels in Engeland, Spanje en Italië. Met Portugal werd de vijfvoudige winnaar van de Ballon d'Or Europees kampioen in 2016.