Met de transfer van de 25-jarige aanvallende middenvelder zou initieel 55 miljoen euro gemoeid zijn, een bedrag dat via clausules nog kan oplopen tot 80 miljoen euro.

Fernandes verklaarde 'alles' te zullen geven om Manchester United aan 'succes en trofeeën' te helpen. 'Het voelt ongelooflijk nu voor Manchester United te spelen. (...) Mijn liefde voor Manchester United begon toen ik Cristiano Ronaldo hier zag spelen. Sindsdien ben ik een grote fan van deze fantastische club.'

Na een dramatische heenronde moest United wel uitpakken met een stevige transfer om de gemoederen bij de fans te bedaren. Er werd lang getalmd om Bruno Fernandes te halen, pas nadat de speler was aangeboden bij FC Barcelona hapten de Mancunians toe. De vraag is nu of de Portugees in staat zal zijn om de malaise op Old Trafford te verhelpen. Een week geleden werd er in eigen huis met 0-2 verloren van Burnley, met 34 punten staat United pas op de vijfde plaats. Het wordt nog bikkelen om de tickets voor de Champions League. In de FA Cup zit ManU intussen wel in de vijfde ronde, in de League Cup werd de club woensdag in de halve finales uitgeschakeld door stadsgenoot City. In de Europa League kon er overwinterd worden en is Club Brugge komende maand de tegenstander in de zestiende finales.

Voor de negentienvoudige Portugese international wordt United het vierde buitenlandse avontuur, na eerdere en weinig opvallende passages in Italië bij Novara (2012-2013), Udinese (2013-2016) en Sampdoria (2016-2017). In de zomer van 2017 keerde de jeugdspeler van Boavista terug naar eigen land om er te tekenen bij Sporting. Daar gingen zijn prestaties steeds in stijgende lijn, met dit seizoen 15 doelpunten en 14 assists voor de club uit de hoofdstad.

Met de transfer van de 25-jarige aanvallende middenvelder zou initieel 55 miljoen euro gemoeid zijn, een bedrag dat via clausules nog kan oplopen tot 80 miljoen euro. Fernandes verklaarde 'alles' te zullen geven om Manchester United aan 'succes en trofeeën' te helpen. 'Het voelt ongelooflijk nu voor Manchester United te spelen. (...) Mijn liefde voor Manchester United begon toen ik Cristiano Ronaldo hier zag spelen. Sindsdien ben ik een grote fan van deze fantastische club.' Na een dramatische heenronde moest United wel uitpakken met een stevige transfer om de gemoederen bij de fans te bedaren. Er werd lang getalmd om Bruno Fernandes te halen, pas nadat de speler was aangeboden bij FC Barcelona hapten de Mancunians toe. De vraag is nu of de Portugees in staat zal zijn om de malaise op Old Trafford te verhelpen. Een week geleden werd er in eigen huis met 0-2 verloren van Burnley, met 34 punten staat United pas op de vijfde plaats. Het wordt nog bikkelen om de tickets voor de Champions League. In de FA Cup zit ManU intussen wel in de vijfde ronde, in de League Cup werd de club woensdag in de halve finales uitgeschakeld door stadsgenoot City. In de Europa League kon er overwinterd worden en is Club Brugge komende maand de tegenstander in de zestiende finales. Voor de negentienvoudige Portugese international wordt United het vierde buitenlandse avontuur, na eerdere en weinig opvallende passages in Italië bij Novara (2012-2013), Udinese (2013-2016) en Sampdoria (2016-2017). In de zomer van 2017 keerde de jeugdspeler van Boavista terug naar eigen land om er te tekenen bij Sporting. Daar gingen zijn prestaties steeds in stijgende lijn, met dit seizoen 15 doelpunten en 14 assists voor de club uit de hoofdstad.