Manchester United verliest tegen Leicester City

© BELGAIMAGE

Ook onder Louis Van Gaal blijft Manchester United maar matig presteren. Tegen Leicester City verloor de ploeg met 5-3 tijdens de vijfde speeldag in de Premier League.

Louis van Gaal krijgt Manchester United voorlopig niet op de rails. Nadat er vorige week tegen Queens Park Rangers na een 4-0 zege tekenen van beterschap merkbaar waren, gingen de Mancunians op de vijfde speeldag in de Premier League met 5-3 onderuit bij het bescheiden Leicester City.

United was nochtans twee keer op voorsprong geklommen. Eerst zorgden Robin van Persie en aanwinst Angel Di Maria na een kwartier voor een 0-2 voorsprong. Drie minuten later zorgde Leonardo Ulloa met een rake kopbal reeds voor de aansluitingstreffer (1-2), maar toen Ander Herrera een kwartier na de rust met een rake knal de 1-3 op het bord zette, leek de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg bleef er echter in geloven en na twee dolle minuten stonden de bordjes plots opnieuw in evenwicht. Eerst scoorde Nugent (63.) van op de stip, een minuut later lukte de Argentijnse ex-international Esteban Cambiasso (64.) de gelijkmaker.

Een kwartier later trok Leicester het laken definitief naar zich toe, na doelpunten van Vardy (79.) en een strafschopdoelpunt van Ulloa (83.). United-verdediger Tyler Blackett moest bij die fase bovendien met rood naar de kant. Rode Duivel Adnan Januzaj mocht na 72 minuten Radamel Falcao vervangen, maar ook de winger kon de achterstand niet meer ombuigen.

Marouane Fellaini is nog steeds aan het revalideren van een enkelblessure en zat dus niet in de kern. Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Ritchie De Laet. De ex-verdediger van United pakte na 33 minuten geel. De Pool Marcin Wasilewski (ex-Anderlecht) bleef de ganse wedstrijd op de bank.

Voor de Mancunians was het al de tweede nederlaag van het seizoen. Met twee draws en één zege moeten ze met vijf punten voorlopig vrede nemen met de twaalfde plaats. (Belga/AVE)